Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye alanlarda

Suriye'de diktatör Esed'in, Mısır'da ise darbeci Sisi'nin insanları katletmesine tepki yağıyor. Tüm Türkiye'de Mısır ve Suriye'deki katliamlara yönelik protesto gösterileri sürüyor.
Türkiye alanlarda
01 Eylül 2013 00:00:00
Suriye'de diktatör Esed'in, Mısır'da ise darbeci Sisi'nin insanları katletmesine tepki yağıyor. Tüm Türkiye'de Mısır ve Suriye'deki katliamlara yönelik protesto gösterileri sürüyor.

Mısır'da darbecilerin, Suriye'de ise katil Esed rejiminin insanları vahşice katletmesine tüm Türkiye'den tepki yükselmeye devam ediyor.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu öncülüğünde bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi rabia işareti yaparak toplandıkları "Topçu Meydanı'nın "Rabia Meydanı" olarak değiştirilmesini talep etti. Birlikte yatsı namazı kılan gruptakiler daha sonra Tekbir ve Kelime-i Tevhid getirerek, Mısır ve Suriye'deki katliamları protesto eden sloganlar attı. Çok sayıda kadın ve çocuğun da destek verdiği gruptakiler, katliamların bir an önce sona ermesini diledikleri yarım saat süren duanın ardından dağıldı.

KAHRAMANMARAŞ

İslam Dünyası Dayanışma Platformu öncülüğünde başlatılan "Adeviyye Nöbeti" beşinci gününde devam etti. Akşam namazının ardından Ulu Cami Meydanı'nda toplanan platform üyeleri ile çok sayıda vatandaş, "Rabia" işaretleri yapıp, ellerinde Mısır, Suriye ve Filistin halkını destekleyen döviz ve pankartlarla slogan atıp dua etti.

Burada konuşan araştırmacı-yazar Ramazan Kayan, Adeviyye nöbetlerinde insanların matem tutmak için değil "İhvan'a selam direnişe devam" demek için geldiğini söyledi.

KOCAELİ

Darıca Sivil Toplum Platformu, Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliam ile Şam'daki kimyasal silah saldırısını protesto etti. "R4BİA" yazılı tişörtler giyen, Türkiye, Mısır, Suriye ve Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, Mısır'da ve Suriye'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin'de de, Mısır'daki askeri darbe ile Suriye'deki kimyasal silah saldırısına yönelik protestolar sürüyor. Bu kez Alexanderplatz Meydanı'nda düzenlenen protestoda, "Katliamı durdurun", "Mursi yasal Cumurbaşkanı'', "Mısır'da askeri darbeye hayır" yazılı ve üzerinde Rabia işareti bulunan pankartlar taşındı.