Türk Telekom yeni ürünlerini halka sundu
Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm iş süreçlerinde, stratejilerinde ve kurumsal kararlarında sürdürülebilirliğin evrensel ilkelerini göz önüne alarak hareket ettiklerini belirtti.
Küresel e-Sürdürülebilirlik Girişimi GeSI'nin raporuna göre, dünyada elektrik tüketimini son yıllarda azaltan nadir operatörler arasında yer aldıklarını aktaran Önal, "Yeni nesil iletişim teknolojileri ile güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi gibi alternatif kaynaklara yönelerek karbon salımının azaltılmasına katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda kendimize koyduğumuz; 2023 yılındaki güneş enerjisinden yararlanma kapasitemizi, 2020 yılı değerine göre yüzde 60 arttırma hedefimize ulaştık." ifadelerini kullandı.
Önal, Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımlarıyla karbon ayak izini azaltmayı ve iklim değişiminin sebep olduğu risklerin yönetimine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Geçtiğimiz ay da açıkladığımız gibi GES kurulum çalışmalarımız kapsamında da toplam ek 88 MWe kapasite tahsisi ile şirketimizin GES kapasitesi 405,8 MWe'a ulaştı. Yeni tahsis edilen kurulum kapasitesi ile ulaşılan toplam kapasite, Türk Telekom Grubu'nun mevcut toplam yıllık elektrik tüketiminin yüzde 65'ine tekabül ediyor. Ayrıca, Türkiye'nin dijital dönüşümünün lideri Türk Telekom olarak, daha yaşanabilir kentlerin oluşumuna da katkı sağlıyoruz.
Yeni Nesil Şehir İnisiyatifi ile ulaşım, enerji, çevre, yaşam, sağlık ve güvenlik alanlarında 14 kentte; trafikten kamu güvenliğine, sulamadan aydınlatmaya kadar akıllı yaşama dair tüm alanlarda enerji tasarrufu sağlarken, 5G, yapay zeka ve IoT teknolojileriyle desteklediğimiz çözümler sayesinde belediyeler bugüne kadar elektrikte yüzde 40'a, sulamada yüzde 30'a varan tasarruf yaptı. Yeni Nesil Şehir inisiyatifini her geçen gün genişleterek hizmet sağladığımız kentlerin sayısını artırmayı hedefliyoruz."
Şirket, teknoloji çözümüyle şehirlerin dijital dönüşümlerine katkı sağlıyor
Verilen bilgiye göre, Türk Telekom, ulaşımdan çevreye, sağlıktan enerjiye 58'den fazla farklı teknoloji çözümüyle şehirlerin dijital dönüşümlerine katkı sağlıyor
Türk Telekom'un Yeni Nesil Şehirler Projesi için iş birliği yapılan şehir sayısı; Edirne, Aksaray, Mersin, Düzce, Karaman, Kars, Kocaeli, Elazığ, Antalya, Kütahya, Kırşehir, Denizli ve Konya'nın ardından Osmaniye'nin eklenmesiyle 14'e ulaştı.
Türk Telekom, ayrıca bugüne kadar, 30'dan fazla yerel yönetime sunduğu yazılım çözümleriyle belediyelerin verimliliğini artırarak maliyetlerini düşürmesine, optimizasyon ve tasarruf sağlamasına destek oldu.
Öte yandan, karbon ayak izini azaltmak, iklim riski yönetimine katkıda bulunmak amacıyla GES projelerini de hızlandıran Türk Telekom, kısa süre önce Diyarbakır, Ağrı ve Sivas'ta GES kuracağını açıklamıştı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.