Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türk-Solu PKK üzerinden Kürtlerle hesaplaşıyor!

PKK'nın yayın organı Özgür Gündem Gazetesi'nin Türk solu tarafından gazetemize değerlendiren ÇOGEV-DER Başkanı Galip İlhaner "Marksist-Leninist sol zihniyete sahip Türklerin, PKK'nın yayın organı Özgür Gündem Gazetesi üzerinden Türkiye, Erdoğan ve Kürtler ile hesaplaşıyor" dedi.
Türk-Solu PKK üzerinden Kürtlerle hesaplaşıyor!
27 Haziran 2016 09:25:00
PKK'nın yayın organı Özgür Gündem Gazetesi'nin Türk solu tarafından gazetemize değerlendiren ÇOGEV-DER Başkanı Galip İlhaner "Marksist-Leninist sol zihniyete sahip Türklerin, PKK'nın yayın organı Özgür Gündem Gazetesi üzerinden Türkiye, Erdoğan ve Kürtler ile hesaplaşıyor" dedi.

ENES BABACAN / İSTANBUL

Kürtlerin PKK ile arasına mesafe koyduğunu ve PKK'ya en net tepkisini ise don dönemde göstermeye başladığını belirten ÇOGEV-DER Başkanı Galip İlhaner, "Kürt Halkı, PKK'nın çözüm sürecine ihanet etmesini affetmedi ve devrimci halk savaşı ile başlattığı hendek (çukur) ihanetini desteklemedi. Kürtler, PKK gazetesine yani Özgün Gündem'e sahip çıkmıyor, yaptığı tahrik edici, savaş aşığı yayınlarına karşı çıkıyor. Ama bazı Türkler (Özgür Gündem) PKK Gazetesi'nde nöbet tutuyor ve PKK'nın yayın yönetmenliğini yapıyor. Özellikle Marksist-Leninist sol zihniyete sahip Türkler, PKK üzerinden Türkiye ve Erdoğan ile hesaplaşıyorlar. Bu hesaplaşma sırasında ise Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm halkları ile bir arada yaşamak isteyen Kürt halkından ise emellerine ulaşamadıkları için bir intikam aldıkları söylenebilir. PKK bugün Erdoğan ve Türkiye karşıtlarının 'legal muhalefet partisi' haline gelmiştir. Muhalefet ve aydınlar siyaset üretmekten aciz kaldıkları için, Erdoğan ve AK Parti'ye karşı, en büyük zararı Kürtlere veren bir terör örgütünü legalleştirerek bir parti gibi kullanıyorlar. PKK'nın insan öldürmesi gittikçe normalleşiyor. Türk solu, Kürt halkının dindarlığı ile PKK üzerinden hesaplaşıyorlar. PKK'nın ele başları Murat Karayılan, Bese Hozat ve Cemil Bayık gibi isimlerin takma isimlerle yazı yazdığı örgütün gazetesini Türk solu adına Kemalistler ve laikler yönetiyor. Tablo gayet açık net Ankara saldırısında onlarca vatandaşımızın ölümünü kutlayan ve her şehit askerin arkasından sevinç manşetleri atan PKK gazetesine sahip çıkan Türk solu, acizliğini ortaya koymuştur." dedi.

PKK zehirden 3 milyar dolar kazanıyor!

Diyarbakır'da devam eden uyuşturucu operasyonlara dair de açıklamalarda bulunan İlhaner, "PKK'nın en önemli gelir kaynağı uyuşturucu ticaretidir. Sigara ve akaryakıt kaçakçılığı, silah kaçakçılığı, vatandaşlardan alınan haraç, devlet ihalelerini alan müteahhitlerden alınan haraç, DBP belediyelerinden sağlanan finans, hatta inşaat işçilerinden bile alınan haraç ile örgüte gelir sağlanıyor. PKK, özellikle Avrupa ülkelerinde uyuşturucu tekelini elinde bulundurmaktadır. PKK, uyuşturucu ticareti yapmakla birlikte, uyuşturucuya karşı olduğu algısını da uluslararası kamuoyunda yerleştirmiş tek terör örgütüdür. PKK, İran ile kavgalı görünmesine rağmen, İran derin devleti ile birlikte ortak uyuşturucu ticareti yapmaktadır. PKK'nın en önemli uyuşturucu atölyeleri İran'dadır. Terör örgütü PKK'nın doğrudan uyuşturucu ticaretinde rol aldığı ve elde ettiği geliri militanlarını silahlandırmak üzere kullandığının, BM ve çeşitli örgütlerce birçok kez raporlanmıştır. Şimdi TSK başta olmak üzere bölgedeki güvenlik güçlerinin PKK'nın uyuşturucu tarlarını yok etmeleri aslında PKK'nın can damarlarını kurutmak demektir. Kandil o tarlalar ateşe verilmesinden ise yüzlerce militanın öldürülmesini isterdi buna emin olun. Çünkü orada milyonlarca dolar duman oldu. Bu operasyonlardan sonra o bölgeler kontrol altında da tutulmalı ve PKK ekonomik olarak çökertilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Zehir trafiği Hindistan'dan başlıyor!

Uyuşturucu ticaretinin Hindistan'dan başlayarak Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştığını belirten İlhaner, "Uyuşturucu trafiği Hindistan, Afganistan, Pakistan, İran ve oradan Van'dan PKK aracılığıyla Türkiye'ye giriyor. Van ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden uyuşturucunun Avrupa'ya, Kıbrıs'a sevk edildiği merkezlerdir. Van merkezli uyuşturucu ticaretinde derin devlet yer almaktadır. PKK, kendisi dışında uyuşturucu ticareti yapanlara son derece ağır cezalar vermektedir. Uyuşturucu PKK'nın tekelindedir ve PKK kendisi dışında kimseye uyuşturucu ticareti yaptırmamaya çalışmaktadır. Diyarbakır Lice'de ve bazı el verişli kırsallarda ise PKK tarafından Hint keneviri ekimi yapılmakta ve bu araziler PKK'nın sorumluları tarafından denetlenmektedir. Burada üretilen kökler ise yine yurt içi ve yurt dışına sevk edilecek şekilde uyuşturucu haline getirilmektedir. PKK buradan dünyadaki çok az terör örgütünün sahip olacağı parayı kazanmaktadır. Hatta bu para bir çok küçük ülkenin yıllık gelirinden daha fazladır" şeklinde konuştu.

Bölge terör ve zehirden temizleniyor

Son dönemde güvenlik güçleri tarafından PKK'ya zehir ticaretinde de ağır darbe vuruluyor. Diyarbakır'ın Lice ilçesi ve civarında güvenlik güçleri tarafından başarıyla yürütülen operasyonlarda, yüzlerce tarlada ekili 6 milyon 438 bin kök Hint keneviri imha edildi. Uydu ve insansız hava aracı görüntüleri ile istihbarı bilgiler doğrultusunda devam eden çalışmalarda 2 milyon 700 bin kök kenevir ekili arazi daha tespit edildi. Teröristlerin kenevir ekili arazilere yakın bölgelerde çobanlara silah zoruyla nöbet tutturup, sulama yaptırdığı belirlendi. Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" devam ediyor.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme