Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.19
Gram Altın
2981.60
BIST 100
9045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türk mezarlığına saldırı

Bulgaristan''ın Dobriç (Hacıoğlu Pazarcığı) şehrinde bulunan Türk mezarlığında bir grup insan 30 mezarı tahrip etti
Türk mezarlığına saldırı
10 Eylül 2018 14:10:00
Bulgaristan''ın Dobriç (Hacıoğlu Pazarcığı) şehrinde bulunan Türk mezarlığında bir grup insan 30 mezarı tahrip etti

6 Eylül’ü 7 Eylül’e bağlayan gece meydana gelen saldırı sırasında en az 30 mezarın tahrip edildiği bildirildi.

Dobriç Belediyesinin mezarlık şirketi müdürü Rumena Marinova, yetkililerin olay yerinde inceleme yaptığını ve vandalların arandığını aktardı. Olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Mezarlıktaki inceleme çalışmalarının 7 Eylül öğle saatlerine kadar devam ettiğini bildiren Marinova, saldırının gece saatlerinde gerçekleştirildiğini, saldırı sırasında 30 mezarın tahrip edildiğini bildirdi.

Olayın mezarlığın yakınlarında işyerleri bulunan yerli sakinler tarafından da doğrulandığı belirtilirken, saldırının sosyal ağlarda kınandığı kaydedildi.

Müslüman Mezarlığı, Dobriç mezarlığının güneybatı kısmında bulunuyor ve FSB güvenlik şirketi tarafından korunuyor. Her gece bir kişinin mezarlıkta nöbet tuttuğu belirtiliyor.

Üyelerinin çoğunun Türklerden oluşan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (HŞHP) yayınladığı bildiri ile mezarlara yapılan vandal saldırıyı şiddetle kınadı.

Başmüftülük'ten kınama

Bulgaristan Başmüftülüğü, 6 Eylül’ü 7 Eylül’e bağlayan gece Dobriç (Hacıoğlu Pazarcık) şehrindeki Türk mezarlığına karşı yapılan vandal saldırıyı sert bir dille kınadı.

Bulgaristan Başmüftülüğü basın merkezinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bulgaristan Prensliği ile Doğu Rumeli'nin birleştiği tarih olan 6 Eylül’de vandallar, Dobriç şehrindeki Türk mezarlığına saldırıp 40’ın üzerinde mezarı tahrip ettiler.

Bugünlerde İslamofobi modern bir şey oldu ve ne yazık ki ciddi ölçüdeki psikolojik ve akıl almaz komplekslerinin açığa çıkarılması için merhumların kabirlerine bile saldırılıyor.

Dinini, inancını kaybetmiş halk, şeytan tarafından fethedilmiş durumda ve vatanımızda dehşet saçıyor. Devlet kurumları, bu yıkıcı eylemi yapan failleri gözaltına almak ve cezalandırmak için yeterli ölçüde ve derhal harekete geçmelidir. Geçtiğimiz iki yıl içinde Meclise dini topluluklara ilişkin bazı kanun tasarıları sunuldu, ancak maalesef bunların hiçbiri yapıcı değil ve imanlı kişilerin ihtiyaçlarına hizmet etmiyor.

Dini hakları kısıtlayan tüm bu yasa tasarılarının tek bir amacı var - siyasi çıkarlarına hizmet için küçük insancıkların sahte vatanseverlik duygularının beslenmesi. Mezarlıklarda dehşet saçan ve vandalizm yaparak ulusal bayram günlerinde bunu vatanseverlik sayan hasta ruhlu insanların düştüğü durumda toptancı anlayışla hareket eden politikacıların büyük suçu var.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanlığı sırasında kendimizi dünyaya tanıttığımız Meclis binasının ana giriş kapısının üst tarafında yazan “Birlikten Kuvvet Doğar” sloganının anlamı üzerinde derin düşünmemiz gerekiyor.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü, Dobriç şehrindeki Türk mezarlığına hasta ruhlar tarafından yapılan vandal saldırıyı sert bir dille kınıyor ve mahkeme önüne çıkarılmaları için yetkililerin kısa sürede suç faillerini yakalamaları çağrısında bulunuyor”.

Kaynak: Kırcaali Haber

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme