Dolar (USD)
34.00
Euro (EUR)
37.84
Gram Altın
2820.57
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türk Kızılay'dan on binlerce öğrenciye destek

Türk Kızılay, yeni eğitim öğretim dönemi için yaklaşık 77 milyon liralık yardımla 85 bin öğrenciye destek sağlıyor.
Türk Kızılay'dan  on binlerce öğrenciye destek
07 Eylül 2024 10:50:39
Türk Kızılay, yeni eğitim öğretim dönemi için yaklaşık 77 milyon liralık yardımla 85 bin öğrenciye destek sağlıyor.

Haber: Yunus Akseki

Türk Kızılay, eğitim destek programlarıyla her yıl on binlerce öğrencinin eğitim hayatlarına katkı sağlıyor. Yeni eğitim öğretim dönemi için yaklaşık 77 milyon liralık yardımla 85 bin öğrenciye destek sağlayan Kızılay, öğrencilere nakdi yardım, burs, kırtasiye malzemesi, eğitim materyali, çevrimiçi hazırlık ve mesleki kurslar gibi çeşitli eğitim yardımları sunuyor.

Her ay 2 bin lira nakdi yardım sağlıyor

Deprem bölgesindeki yetim ve öksüz çocuklar için de düzenli destek programları yürüten Kızılay, "Yetim Destek Programı" kapsamında 532 çocuğa her ay 2 bin lira nakdi yardım sağlıyor. Programın başlangıcından bu yana toplamda 3 bin 200 yetime 14,8 milyon lira yardım yapıldı. Ayrıca, deprem bölgesindeki öğrenciler için 3 bin kırtasiye paketi ve çeşitli eğitim destekleri sunuluyor.

Eğitim yardımları ihtiyaçlar doğrultusunda belirleniyor. Kızılay, burs ve nakdi yardımların yanı sıra kırtasiye ve eğitim materyali yardımlarını da ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıyor. Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere çevrimiçi hazırlık platformları sunulurken, özel gereksinimleri olan çocuklar için özel eğitim sınıfları da hizmete sunuluyor.