Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2424.00
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türk Hava Kuvvetleri SOM füzesini test etti

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 2 adet F-16 uçakları, TÜBİTAK tarafından geliştirilen SOM füzesini test etti.
Türk Hava Kuvvetleri SOM füzesini test etti
05 Kasım 2013 13:34:00
Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 2 adet F-16 uçakları, TÜBİTAK tarafından geliştirilen SOM füzesini test etti.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 uçakları, TÜBİTAK tarafından geliştirilen ve üzerlerinde Atatürk imzası yer alan Som füzesini test etti. 2 F-16 uçağı, Bartın'ın Amasra İlçesi açıklarındaki geminin üzerinde sortiler yaparak füzeleri kilitlerken, TÜBİTAK görevlileri karadan takipte bulundu. Türkiye'nin ilk akıllı füzesi olarak biliniyor.

HEDEFE ATIŞ YAPILMADI

TÜBİTAK tarafından geliştirilen yerli üretim Som füzesi, F-16 uçakları ile bugün test edildi. Som füzesinin test edilmesi için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait kullanım dışı avcı gemisi Amasra açıklarında demirlerken, Sahil Güvenlik botu tatbikatın yapılacağı alana gemi ve teknelerin yaklaşmasına izin vermedi.

Bakacak Tepe'de bulunan TÜBİTAK görevlileri yanlarında bulunan makinelerle tatbikatı takip ederken, gazetecilerin görevlilerin yanından uzaklaşması istenildi. 2 F-16 uçağı, avcı botunun üzerinde sortiler yaptı. Hedefe herhangi bir atış yapılmazken, uçakların gemideki hedefe kilitlendikleri öğrenildi. TÜBİTAK görevlileri ise tepede sortiler yapan uçakları takip etti.

AKDENİZ'DE DEĞİL, KARADENİZ'DE TEST EDİLDİ

Başta Rus, ABD, İngiliz, İran ve Türkiye'ye ait deniz unsurları Suriye'deki gelişmelerin ardından Akdeniz'de sıcak bir bölge oluşturdu. Bunun yanında TSK'dan yapılan son açıklamalar Rusya'ya ait savaş uçaklarının Türk sınırında uçuş yaptıkları ve bu uçuşların engellendiği yönünde. Her iki denizde de füze testinin uygulanması aynı zamanda mesaj da içerir durumda. Fakat füze testi için Karadeniz'in tercih edildiği göze çarpıyor.