Dolar (USD)
34.19
Euro (EUR)
37.06
Gram Altın
2976.27
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türk donanmasından Kıbrıs'ta gövde gösterisi

19 Temmuz 2024 14:17:25
Türk donanması Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü için yarın 50 gemiyle gerçekleştirilecek geçit törenine tüm Kıbrıslıları davet etti. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Bu kadar yürekten çağırma beni, bir gece ansızın gelebilirim..." mesajı dikkat çekti.

Haber: Yunus Akseki

Türk donanması Kıbrıs'ta 50 savaş gemisiyle dosta güven düşmana korku verecek geçti törenine hazırlanıyor.

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) sosyal medya hesabından, "Bu kadar yürekten çağırma beni, bir gece ansızın gelebilirim" dizeleriyle yapılan paylaşımda, "Mutlu Barış Harekatı'nın 50'nci yılında, Kıbrıs'taki Türk soydaşlarımızın yaşadığı zulme son veren kahraman ordumuzun kahraman şehit ve gazilerini rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Yarın 50 gemiyle gerçekleşecek geçit törenine tüm Kıbrıslı kardeşlerimizi bekliyoruz" mesajı paylaşıldı.

MSB tarafından paylaşılan videoda, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a girişini tasvir eden tablonun paylaşılması dikkat çekerken, Kıbrıs Savaşı zamanında Türk radyolarında çalan 'Bir gece ansızın gelebilirim' şarkısındaki "Bu kadar yürekten çağırma beni, bir gece ansızın gelebilirim" sözlerinin mesaj olarak kullanılması dikkat çekti."

'Bir gece ansızın gelebilirim'

Rumlar, çatışma yıllarında, özellikle Kıbrıslı Mücahitlerin bulunduğu mevzilere yakın bölgelerde radyolardan "Bekledim de gelmedin" şarkısını çalarak Türkiye'nin müdahalesini bekleyen Kıbrıs Türklerinin moralini bozmayı hedefledi. Kıbrıs Türkleri ise buna karşılık olarak Bayrak Radyosu'ndan "Bu kadar yürekten çağırma beni/Bir gece ansızın gelebilirim" şarkısıyla yanıt verdi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme