Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.39
Gram Altın
2491.27
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Turgay Güler'e itibar suikasti!

08 Şubat 2022 16:31:54
Gazeteci Turgay Güler'in elektrik projelerine karşı çıkanlara karşı tepkisini göstermek için ironi yaptığı sözler muhalif medyada operasyona dönüştürüldü.

Akşam yazarı Turgay Güler'in, Hakan Bayrakçı, Bedri Baykam ve Zafer Şahin ile birlikte konuk olduğu programda doğal gaz ve elektrik faturalarına gelen son zamlar tartışıldı.

Bu noktada, devlet kurumlarının özelleştirmesiyle dev şirketlerin kontrolüne geçen elektrik şirketlerini eleştiren CHP destekçisi Bedri Baykam, fiyatların düşürülmesi için "alternatif yöntemler" izlenmesi gerektiğini savundu.

Zamlara ilişkin yorum yapan Bedri Baykam, "Elektrik devletin kontrolünde daha insaflı dağıtılamaz mı, bu özelleştirmeler geri alınamaz mı?" dedi.

Baykam'ın sözleri üzerine Takvim Gazetesi'nin Ankara temsilcisi Zafer Şahin, "Allah aşkına nükleer yapmayalım, HES'leri yapmayalım, peki bu elektriği nasıl ucuzlatacağız?" diye karşılık verdi.

Gazeteci Turgay Güler ise Baykam'ın sözlerini tiye alarak, esprili bir dille CHP'nin HES'ler ve nükleer santrallere itirazını hatırlattı.

Ancak Güler'in "Benim çözümüm var; topluma kuru fasulye dağıtılacak, herkes kendi gazını kendi üretecek" sözleri kısa sürede bağlamından koparılarak gündem oldu.

Muhalif medyada Güler'in esprisi ciddi bir öneriymiş gibi sunularak bu sözler üzerinden iktidara eleştiriler yöneltildi.

Ensonhaber'den 'kaybedeceksiniz' mesajı

Diğer yandan bir süre önce muhalefet kanadından yeniden iktidar medyasına meyleden Ensonhaber sitesinde ise Turgay Güler'in çarpıtılan sözleri üzerinden iktidara "mesaj" verildi.

esh_1c83d066a6d01e717a378797b3d9ffa2.jpg

Ensonhaber Turgay Güler hakkındaki haberi "Bu gazeteci görünümlü aymazlar yüzünden kaybedeceksiniz. Turgay Güler: Gaz pahalı diyenlere kuru fasulye dağıtın" başlığıyla servis etti.

Cumhuriyet söz konusu ifadeleri, "Turgay Güler çözümünü önerdi: Herkes kendi gazını kendi üretsin. Elektrik faturaları ve zamlar, CNN Türk'te yayımlanan Tarafsız Bölge programında tartışıldı. İktidara yakın gazeteci Turgay Güler, ekranda sarf ettiği sözleriyle sosyal medyanın gündemine oturdu: "Topluma kuru fasulye dağıtılacak, herkes kendi gazını kendi üretecek" şeklinde sundu.

Onedio ise çarpıtmayı "Turgay Güler'den Elektriği Ucuzlatmak İçin 'Dâhiyane' Formül! 'Kuru Fasulye ile Herkes Kendi Gazını Üretsin'' cümleleriyle okurlarına aktardı.

Turgay Güler'den yanıt

Tüm bu gelişmeler üzerine Turgay Güler'den de konu hakkında kısa bir açıklama geldi.

Kendisine yönelik linç kampanyasına sert çıkan Güler sosyal medya hesabında yayımladığı mesajında, "Nükleer enerji santraline, HES'lere, Termik Santrallere, Rüzgâr enerjisine karşı çıkanlara söylediğim sözü kahpece çarpıtanlara söylenecek tek şey ALÇAKSINIZ" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Süperhaber