Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
35.17
Gram Altın
2468.96
BIST 100
10790.85
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tunca Nehri'ni kuraklık vurdu

Edirne'deki Tunca Nehri'nde kuraklık ve aşırı sıcaklar nedeniyle bazı bölgelerde su akışının durduğu bildirildi.
Tunca Nehri'ni kuraklık vurdu
02 Temmuz 2024 11:37:16
Edirne'deki Tunca Nehri'nde kuraklık ve aşırı sıcaklar nedeniyle bazı bölgelerde su akışının durduğu bildirildi.

Edirne'de Tunca Nehri'nde yaz aylarıyla birlikte tarımsal sulama ihtiyacının artmasıyla su seviyesi kritik düzeylere geriledi. Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Suakacağı İstasyonu'ndaki son ölçümlere göre, nehrin debisi saniyede 5 metreküpe kadar düşmüş durumda, hatta bazı bölümlerde su akışı tamamen durmuş durumda.

Tunca Nehri göle döndü

Kuraklığın etkisiyle Tunca Nehri'nin bu kesimleri adeta gölü andırıyor; yüzeyleri bitkiler ve yosunlarla kaplanmış, balçık ve çamurlar görülüyor. Su seviyesinin düşmesiyle birlikte nehirdeki çöpler de açığa çıkmış durumda.

Edirne'den Caner Özdemir, son yılların en kurak ve sıcak yazının yaşandığını belirterek, nehirden suyun neredeyse tamamen çekildiğini ifade etti. Özdemir, "Su seviyesi çok düştü, hatta nehirde su akışı durmuş durumda. Kuraklık ve sıcaklarla birlikte suyun yanlış kullanımı bu durumu tetikledi. Artık nehir balçıkla kaplı halde. İnsanlarımızın, çöplerini nehre değil çöp kutularına atmaları gerekiyor" dedi.

Kuraklık nedeniyle geçtiğimiz günlerde kontrollü sulama sistemine geçildiğini belirten Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt ise, üreticilerin su ihtiyacını karşılamak için su seviyesinin yükselmesini bekleyeceklerini ve bu süreçte kontrollü sulamanın devam edeceğini vurguladı.