TÜBİTAK-SAGE'de patlama: 1 kişi hayatını kaybetti
Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Mamak'ın Gökçeyurt Mahallesi'ndeki TÜBİTAK-SAGE tesisinde saat 16.40'ta atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucunda 1 kişinin olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtildi.
Mamak/Gökçeyurt mahallesinde bulunan TÜBİTAK SAGE tesisinde saat 16.40’da atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucunda bir vatandaşımız olay yerinde eks olmuştur. Gerekli adli ve idari inceleme derhal başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.
— T.C. Ankara Valiliği (@AnkaraValiligi) September 25, 2023
Açıklamada, patlamayla ilgili adli ve idari inceleme başlatıldığı bildirildi.
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayda başka yaralanan bulunmadığını, yangının söz konusu olmadığını bildirdi.
TÜBİTAK nedir?
TÜBİTAK yani uzun ismi ile "Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye içerisinde bilim ve teknolojiyi özendirme, yönlendirme ve popülerleşmesini amaçlayan bir kurumdur. Bu kurum Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruşlarından bir tanesidir. Ayrıca özel hukuk hükümlerine sahiptir. Bu kuruluş 17 Temmuz 1963 yılında Cemal Gürsel tarafından kurulan, hükümet için danışmanlık yapılması, milli bilim politikasında rehberlik etmesi amacı ile "Türkiye Bilim Teknik ve Araştırma Kurumu" olarak kurulmuştur. Daha sonra ismi 2005 yılında "Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu" halini almıştır. TÜBİTAK'ın merkezi Ankara olarak karşımıza çıkmaktadır. Son dönemde özellikle çocuklar için yayınlattığı dergiler ile sık sık anılan TÜBİTAK sadece çocuklar için değil pek çok yaş grubundan insanlar için dergiler çıkarmıştır.
TÜBİTAK'ın görevleri nedir?
TÜBİTAK' kurulduğu tarihten itibaren pek çok kurum tarafından kendisine verilen pek çok görevi bulunmaktadır. Bu görevler şu şekildedir:
- Bilim ve teknoloji ile ilgili Araştırma- Geliştirme çalışmaları yapmak.
- Türkiye'nin belirlemiş olduğu bilim ve teknoloji politikasını takip etmek ve bu politikayı uygulamak.
- Sanayi alanında araştırma yapmak. Teknoloji ile ilgili geliştirilebilecek konularda yenilikler yapmak. Sanayi kuruluşlarına üretim alanlarında destek vermek ve onlar için projeler geliştirmek.
- Uluslararası araştırmaları ve uluslararası gelişmeleri takip etmek.
- Geleceği bilim insanlarını keşfetmek ve onlar için destek sağlamak.
- İcat ve buluşları değerlendirmek ve bunları topluma kazandırmak.
- İnsanları bilime teşvik etmek için seminerler, konferanslar düzenlemek.
- Bilim ve teknoloji alanlarında dergi ve kitaplar yayınlamak.
- Uluslararası bilim ve teknoloji kurumlarıyla işbirliği yapmak ve bunlar içerisinde çalışmalar yapmak.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.