TSK ikinci uçak gemisini gönderen Pentagon'dan izahat istedi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, gündemdeki konulara dair soruları yanıtladı. Özellikle Filistin'e yönelik yardım çalışmalarıyla ilgili MSB'nin üstlenebileceği görevlere dair açıklamalarda bulundu.
Yapılan açıklamada, Türk deniz kuvvetlerinin Doğu Akdeniz’de en güçlü şekilde sahada olduğu vurgulanarak “Türk Silahlı Kuvvetleri, verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır” ifadeleri kullanıldı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine yönelik soru üzerine kaynaklar, TSK’nın planlı eğitim ve tatbikatlarına kararlılıkla devam ettiğini belirtti. MSB kaynakları, “TSK’nın Türkiye ve KKTC’nin hak, alaka ve menfaatlerini azim ve kararlılıkla korumaya devam ediyor. Bu kapsamda Deniz Kuvvetlerimiz Doğu Akdeniz’de yeterli sayıda gemiyle keşif gözetleme, sancak/varlık gösterme ve eğitim/ tatbikat faaliyetlerini kararlılıkla sürdürüyor. Deniz Kuvvetlerimiz her zaman ve hiç kimsenin olmadığı kadar Doğu Akdeniz'de faaliyetlerine devam ediyor.” dedi.
ABD Doğu Akdeniz'e ikinci bir uçak gemisi görev grubu gönderiyor
ABD'nin Doğu Akdeniz'e ikinci bir uçak gemisi görev grubu göndereceği açıklamaları hatırlatıldığında, kaynaklar savunma ve güvenlik konularında bölgedeki her türlü gelişmeyi dikkatle takip ettiklerini ve gerekli tüm önlemleri aldıklarını vurguladılar. Aynı zamanda birçok ülkenin uzun yıllardır bölgeye yakından ilgi ve alaka gösterdiğini ifade eden kaynaklar, “Belli periyotlarla uçak gemisi görev grubu buralarda görev icra ediyor. ABD bir görev grubu daha görevlendirdiğini açıkladı. O uçak gemisi görev grubu daha gelmedi. ABD’li muhataplarımıza bu konuyu sorduğumuzda, ‘Muharip olmayanların, sivillerin tahliyesi operasyonu kapsamında geldiklerini’ bildiriyorlar. Biz de çalışmaları yakından takip ediyoruz” yanıtını verdi.
İncirlik ve Kürecik üsleri
İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları sonrasında Türkiye'deki İncirlik ve Kürecik üslerinin TSK'nin tam denetimine alınması gerektiği yönündeki talepler hatırlatıldığında, kaynaklar, "Bu konular şu anki aşamada değerlendirilmeyen konulardır. Olayların daha net bir şekilde gelişmesi beklenmektedir." yanıtını verdi. Türkiye ve İsrail arasındaki askeri anlaşmaların geleceği ile ilgili soruya da kaynaklar şu şekilde cevap verdi:
"İsrail ile ilişkiler bir süre durmuştu. Daha sonra normalleşme süreci yaşandı. Son yaşanan olaylar buna yeniden ara verilmesi ihtiyacını doğurdu. Bundan sonraki süreçte ise yaşanan gelişmelere göre göreceğiz."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.