Dolar (USD)
34.30
Euro (EUR)
37.03
Gram Altın
3030.20
BIST 100
8908.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Trump'tan 3. dünya savaşı uyarısı!

Yeniden ABD Başkanlığına aday olan Donald Trump, Ukrayna'nın Rusya topraklarındaki ilerlemesinin dünya çapında bir savaş riskini artırabileceği konusunda uyarıda bulundu.
Trump'tan 3. dünya savaşı uyarısı!
27 Ağustos 2024 13:37:40
Yeniden ABD Başkanlığına aday olan Donald Trump, Ukrayna'nın Rusya topraklarındaki ilerlemesinin dünya çapında bir savaş riskini artırabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Eski başkan ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Detroit'te düzenlenen ABD Ulusal Muhafızları Derneği konferansında konuştu. Trump, dünya genelindeki mevcut kaosun ABD'nin Afganistan'dan çekilmesiyle başladığını iddia etti.

Trump, ABD'nin Afganistan'dan çekildiği günü Amerikan tarihinin en utanç verici anı olarak tanımlayarak, bu olayın uluslararası çatışmaları tetiklediğini öne sürdü. ABD'nin çekilmesinin ülkeye duyulan güveni ciddi şekilde zedelediğini belirten Trump, "Bu nedenle Rusya, Ukrayna’ya saldırdı. İsrail’deki 7 Ekim saldırısı da bu yüzden gerçekleşti. Bize artık saygı duyulmuyor, çünkü güven kaybettik." dedi.

'3. Dünya Savaşı ile karşı karşıya kalacağız'

Trump, dünya genelindeki kaosun hızla çözülmemesi durumunda 3.dünya savaşının kapıda olduğuna dikkat çekerken tüm dünyanın karmaşa içinde olduğunu söyledi.

Trump, "Tüm dünya karmaşa içinde. Hızlı bir şekilde bir şeyler yapılmazsa 3. Dünya Savaşı ile karşı karşıya kalacağız. Nükleer güç ve mevcut diğer kapasiteler nedeniyle bu, önceki dünya savaşlarına da benzemeyecek" şeklinde konuştu.

Trump'ın uyarısı Pelin Batu'nun mesajını yeniden gündeme getirdi

Trump'ın üçüncü dünya savaşı uyarısı, sosyal medyada geçtiğimiz aylarda Pelin Batu'nun eski paylaşımını yeniden gündeme getirdi. Televizyon ünlüsü Batu, İran ile İsrail arasındaki krizle ilgili sosyal medya hesabından "3. Dünya Savaşı başlamasın!!!" mesajını paylaşmıştı. Batu'nun bu paylaşımı sosyal medyada viral olmuş ve altına birçok ironik yorum yapılmıştı.

tur-1_f54fd1046d8d1205c67eee6922f4ff0a.jpg


En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme