Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
38.02
Gram Altın
2911.42
BIST 100
9584.2
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Trump''a dost kazığı! Bombaladı...

ABD Başkanı Donald Trump’a partisinden sert bir eleştiri geldi. Cumhuriyetçi senatör Mitt Romney, Trump’ın ülkeyi idare edecek karakterden yoksun olduğunu söyledi.
Trump''a dost kazığı! Bombaladı...
02 Ocak 2019 16:21:00
ABD Başkanı Donald Trump’a partisinden sert bir eleştiri geldi. Cumhuriyetçi senatör Mitt Romney, Trump’ın ülkeyi idare edecek karakterden yoksun olduğunu söyledi.

Öngörülemez davranışlarıyla dünya gündemine damga vuran ABD Başkanı Donald Trump’a kendi partisinden sert eleştiriler yöneltildi. Cumhuriyetçi senatör Mitt Romney “Trump ülkeyi idare edecek karakterden yoksun” dedi.

Eski Massachusetts valisi, Cumhuriyetçilerin 2012 Başkan adayı ve Cumhuriyetçilerin yeni Utah senatörü Mitt Romney, Washington Post gazetesinde yayımlanan makalesinde ABD Başkanı Donald Trump’ı sert ifadelerle eleştirdi. 2020’de Cumhuriyetçi partiden Trump’a karşı başkan adayı olması beklenen Romney, Trump’ı ülkenin müttefiklerini terk etmekle ve bölünmüş bir ülkeyi yönetme karakterinden yoksun olmakla itham etti.

“Bir Başkan milletin toplumsal karakterini şekillendirir”

Romney makalesinde, “Bir Başkan büyük oranda milletin toplumsal karakterini şekillendirir. Trump’ın karakteri bu konuda yetersiz kalıyor. Bir başkanın bu derece bölünmüş, kırgın ve öfkeli bir halk için gerekli karakter özelliklerine sahip olması kaçınılmazdır" ifadelerini kullandı.

Senatör Romney, Trump’ın başkanlığının Aralık ayında büyük düşüş yaşadığını belirterek, Savunma Bakanı Jim Mattis ve Beyaz Saray Sekreteri John Kelly’i görevden almakla eleştirdi.

Senatör Romney makalesinde Donald Trump’ın tecrübesi az kişileri önemli makamlara ataması, ABD’nin yanında savaşan müttefiklerini terk etmesi, ABD'yi dünya ile ilişkilerinde sömürücü olarak göstermesinin başkanlığının başarısızlığını tanımladığını iddia etti.

“Bizi birleştirmeli ve daha iyi görüş açılarına yönlendirmeli”

Romney, Trump’ı vergi politikası, Çin’e karşı duruşu, muhafazakar yargıç atamalarını takdir ettiğini ancak bunların Cumhuriyetçi partinin politikaları olduğunu belirtti.

Romney, “Bir başkanlık büyük bir derecede milletin karakterini oluşturur. Bir başkan bizi birleştirmeli ve bize daha iyi görüş açılarına yönlendirmeye ilham etmelidir. Bir başkan dürüstlüğün, bütünlüğün temel özelliklerinin göstermeli ve karşılıklı saygı içinde milli birliği yükseltmelidir. Ulus olarak bize Amerikan ruhunun büyüklüğünü gösteren başkanlar nasip oldu” dedi.