Dolar (USD)
34.17
Euro (EUR)
38.14
Gram Altın
2920.00
BIST 100
9777.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Trump Müslüman başkanı hazmedemiyor

Londra’nın ilk Müslüman Belediye Başkanı Sadık Khan’ı hazmedemeyen ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden Khan’a ırkçı saldırılarda bulunuyor.
Trump Müslüman başkanı hazmedemiyor
18 Haziran 2019 00:01:00
Londra’nın ilk Müslüman Belediye Başkanı Sadık Khan’ı hazmedemeyen ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden Khan’a ırkçı saldırılarda bulunuyor.

SÜLEYMAN BAŞ

ABD Başkanı Donald Trump, Londra Belediye Başkanı Sadık Khan'a sosyal medya üzerinden yeni bir saldırı başlattı. Khan'ın Pakistan asıllı olması ile dalga geçen Trump, İslamofobi ile suçlanan ve göçmenler için "hamamböceği" ifadesini kullanan ırkçı bir İngiliz köşe yazarını da destekleyen paylaşımlarda bulundu.

“Trump diktatör”

Twitter’da “Londra’ya işler daha kötüye gitmeden en kısa süre içinde yeni bir belediye başkanı lazım. Khan bir felaket” diye yazan Trump, Müslüman belediye başkanı için “şehri yok eden ulusal bir rezalet” ifadesini kullandı ve “Bana odaklanmak yerine Londra’daki suçlarla ilgilen” dedi.

Londra'nın ilk Müslüman belediye başkanı Khan bir gazeteye yazdığı makalesinde Trump’ı 1930 ve 1940’larda Avrupa’yı yönetimi altına almış diktatörlere benzetmiş ve Khan’ın sözcüsü de Trump’ın twitlerini ‘Çocukça ve ABD başkanlarının seviyesinin altında’ olarak nitelendirmişti.

Göçmen düşmanlığı

Geçtiğimiz yılın temmuz ayında Londra'ya yaptığı gezide Trump, Khan'ı terörizm konusunda çok kötü bir iş yapmakla itham etmiş ve Londra’daki suç dalgasını göçmenlere bağlamıştı. İkilinin arasındaki husumet, Pakistan'dan 1960'larda göç eden bir otobüs şoförünün oğlu olan Khan’ın Trump’ın bazı Müslüman ülkelerden göç eden insanlar üzerindeki seyahat yasağını eleştirmesi ile başlamıştı. Trump İngiltere ziyaretinde kendisine özel ilgi gösterilmemesi gerektiğini söyleyen Sadık Khan içi "Sadık Khan bana bizim budala ve beceriksiz New York Belediye Başkanı'nı anımsatıyor" demişti.