Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.21
Gram Altın
3015.52
BIST 100
8767.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TRT Ev Sahipliği ile "13. ABU TV Şarkı Festivali" Düzenlendi

TRT ev sahipliğinde düzenlenen "13. ABU TV Şarkı Festivali", dün gece İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlendi.
TRT Ev Sahipliği ile "13. ABU TV Şarkı Festivali" Düzenlendi
21 Ekim 2024 13:14:46
TRT ev sahipliğinde düzenlenen "13. ABU TV Şarkı Festivali", dün gece İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlendi.

TRT’nin yaptığı açıklamaya göre, festival "Yapay Zeka, Yayıncılık ve Toplum" temasıyla Asya-Pasifik Yayın Birliği (ABU) ve TRT iş birliğiyle düzenlendi. Asya-Pasifik bölgesinin kültürel çeşitliliğini sergilemeyi amaçlayan bu organizasyon, 11 farklı ülkeden sanatçıları tek bir sahnede buluşturdu. Çeşitli dans gösterileriyle başlayan programa birçok kişi katılım sağladı.

abu-2_ff1aff25fb86c9add06bd2b994c11125.jpg

Geceye Damga Vuran Özbekler

Festivalde Türkiye'yi temsilen ünlü popçu Sinan Akçıl, sahne aldı. Türkmenistan'ı Shatlyk Gurbannazarov, Özbekistan'ı Bek Milliy Sozler Ansambli, Japonya'yı Yoko Takahashi, Çin'i Shan Yichun temsil etti. Ayrıca, Çin'in Hong Kong bölgesinden German Ku, Makao bölgesinden Elisa Chan, Hindistan'dan Hemant Brijwasi, Malezya'dan Khai Bahar, Güney Kore'den Lee Mu Jin ve Endonezya'dan Silet Open Up katıldı.

Özellikle Özbekistan'ı temsil eden Bek Milliy Sozler Ansambli geceye damga vurdu. Eğlenceli sahne performansı ve hareketli parçasıyla salonda büyük bir coşku uyandırdı.

Türkiye'yi Sinan Akçıl Temsil Etti

Festivale damga vuran bir diğer isim ise Türkiye'yi temsil eden pop şarkıcı Sinan Akçıl oldu. Akçıl hem sahne performansı hem de seslendirdiği parça ile salonda büyük bir coşkuyla karşılandı. Sinan Akçıl'ın sahneye çıktığı an katılımcılar Türk bayrakları ile sanatçıya eşlik etti.

TRT müzik ekranlarında da canlı olarak yayımlanan program dans gösterisi ve sanatçıların sahne selamlamaları ile sona erdi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme