Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
37.77
Gram Altın
2797.13
BIST 100
9774.49
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Trabzon'da heyelan sonucu 5 bina toprak altında kaldı

Trabzon'un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu kullanılmayan okul ve 2 katlı lojmanı ile 3 ev toprak altında kaldı.
Trabzon'da heyelan sonucu 5 bina toprak altında kaldı
18 Nisan 2022 17:44:01
Trabzon'un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu kullanılmayan okul ve 2 katlı lojmanı ile 3 ev toprak altında kaldı.

İlçeye bağlı Oylum Mahallesi Derebaşı mevkisinde heyelan meydana geldi.

Ölen ve yaralananın olmadığı olayın ardından Valisi İsmail Ustaoğlu, bölgeye giderek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Ustaoğlu, gazetecilere, Derebaşı mevkisinde meydana gelen toprak kaymasının dere yatağını doldurarak su birikintisi oluşturduğunu söyledi.

3_533c9da96fcf86747de432b241c8fdaf.jpg

Kayıp yok

Söz konusu bölgede kullanılmayan ilkokul ve 2 katlı lojmanı ile onun yanında 3 evin bulunduğunu belirten Ustaoğlu, "Bunlar toprak altında kaldı. Allah'a şükür herhangi bir kaybımız yok. Evler zaten kullanılmıyordu, sadece okul lojmanını kullanan buradaki vatandaşımız, çobanımız vardı, o da erken fark etmiş, hemen hayvanlarıyla beraber olay yerini terk etmiş ve herhangi bir kayıp söz konusu olmadı." dedi.

2_e4f9376d680e2cbebe6dcbe9e5783c86.jpg

'Yaşadığımız ev şu anda tamamen göçük altında'

Evi toprak altında kalan Haydar Akyasa, duyduğu ses üzerine pencereden dışarıya baktığını ve dağın üzerlerine doğru geldiğini söyledi.

Çocuklarını alarak evden çıktığını ifade eden Akyasa, "Onları yukarıya doğru çıkardım. Dağ daha sonra gelmeye devam ediyordu. Koyun, kuzu ne varsa sonra da onları çıkarmaya başladım. O esnada ev ve ahır ne varsa toprak altında kaldı zaten yani onları çıkarmamızla buraların yıkılması an meselesi. Kendimizi de hayvanlarımızı da son anda kurtardık. Yaşadığımız ev şu anda tamamen göçük altında." dedi.

Evinin yarısı göçük altında kalan Rafet Akyasa da telefon ve elektrik kablolarının binaya vurmasından dolayı toprak kaymasını fark ettiğini belirterek, "Hayvanlarımızı dışarıya çıkardık. Ben daha önce böyle bir şey görmedim. Evin şu anda yarısından fazlası göçük altında." diye konuştu.