Dolar (USD)
34.09
Euro (EUR)
38.06
Gram Altın
2839.94
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Trabzon'dan son dakika 8 Mart Kadınlar günü mesajı

8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla Trabzon valisi Yücel Yavuz, bir mesaj yayımladı.
Trabzon'dan son dakika 8 Mart Kadınlar günü mesajı
08 Mart 2018 11:38:00
8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla Trabzon valisi Yücel Yavuz, bir mesaj yayımladı.

Vali Yavuz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadınlara verilen değerin, gelişmiş toplum olmanın en önemli göstergesi olduğunu ifade etti.

Dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları konusunda da ciddi adımlar atıldığını vurgulayan Yavuz, Türkiye'nin de kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edindiğini aktardı.

Yavuz, tarih boyunca da Türk kadınının yaşamın her safhasında her türlü sorumluluğu üstlendiğini, özellikle Kurtuluş Savaşı'nın her aşamasında aktif rol oynadığını, cesareti ve fedakarlığıyla adını tarihe yazdırdığını ifade etti.

Dünyada diğer ülkelerden önce 5 Aralık 1934'de Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin, kadınlara verilen önemin ve değerin bir göstergesi olduğuna işaret eden Yavuz, Türk kadınının bugün bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat, spor ve iş dünyasında ülkenin gurur duyduğu, başarılarıyla da kendinden söz ettirdiğini vurguladı.

Yavuz, devlet tarafından son yıllarda kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte kadınların her açıdan desteklenmesi amacıyla ortak proje ve çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kadınlarımıza girişimcilik alanında her türlü destek sağlanmakta, bu çerçevede ilimizde pek çok proje ve faaliyet yürütülmektedir. Hayatın her alanında sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Onların hak ettikleri konuma gelmeleri, geleceğe güvenle bakmaları, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerin mutluluğunun ve başarılarının ilk şartıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."