Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.88
Gram Altın
2437.67
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tourismo çok karizma

Yarım asırlık otobüs üretimine efsaneleşen O 302 modeli ile Türkiye yollarındaki her iki otobüsten birini üreterek sektöre liderlik eden Mercedes-Benz Türk, yenilediği Tourismo otobüsler ile çok karizma
Tourismo çok karizma
22 Ocak 2018 12:46:00
Yarım asırlık otobüs üretimine efsaneleşen O 302 modeli ile Türkiye yollarındaki her iki otobüsten birini üreterek sektöre liderlik eden Mercedes-Benz Türk, yenilediği Tourismo otobüsler ile çok karizma

FIRAT İPEK

Günümüzde yatırım miktarı 1,4 milyar Avro'yu aşan ve Türkiye'deki yarım asırlık otobüs üretim tarihinde birçok yeniliğe imza atan Mercedes-Benz Türk, yenilediği Tourismo otobüslerinin 3 ana modelini TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle tanıttı. Mercedes-Benz Türk'ün, dünyanın en modern otobüs fabrikalarından biri olan Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda Türk mühendislerin çalışmasıyla geliştirilip ürettiği yeni Tourismo'lar, hem turizm sektöründe hem de şehirlerarası yolcu taşımacılığında yeni bir çağın kapılarını aralıyor.

1'i muhakkak Mercedes

Türkiye'de otobüs üretimine, efsaneleşen O 302 ile başlayan ve 50 yılda AR-GE'ye yaptığı yatırımlarla sektörde teknoloji ve tasarım alanlarında lider konuma yükselen Mercedes-Benz Türk'ün, en son teknolojik donanımları kullandığı yeni Tourismo otobüsleri yollara çıkıyor. Üretime başladığı günden bu yana 84 bin 865 adet otobüs üreten Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda günde 17 otobüs üretiyor ve Türkiye yollarındaki her iki otobüsten birine imza atıyor.

Süer Sülün: 30 milyon avroluk bütçe

Yeni Tourismo otobüslerinin 3 ana modelinin tanıtıldığı toplantıda bir konuşma yapan Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, AR-GE yatırımlarına vurgu yaptı. Sülün şunları söyledi: "Yıllardır tüm dünyaya ihraç ettiğimiz otobüsleri, Türkiye'de AR-GE Merkezimizde geliştiriyor, Hoşdere Otobüs Fabrikamızda üretiyoruz. Yeni Tourismo otobüslerimiz 30 milyon Avro'luk bir bütçe ile 3,5 yılda geliştirildi. Yenilenen otobüslerimizin geliştirilmesinde 165 bin 400 saat mühendislik çalışması yapıldı. Yeni Tourismo otobüslerimiz ile yolculuk konforunda yeni bir standart oluşturuyoruz."

Alper Kurt: Güçlendirdik

Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış ve Pazarlama Direktörü Alper Kurt ise yeni Tourismo otobüslerin güçlü ve ön plana çıkan yönlerini anlattı: "Tourismo'yu yenileyerek Tourismo 15 RHD, Tourismo 16 RHD ve Tourismo 16 RHD 2+1 araçlarımızı yeni donanımlar ile güçlendirdik. Türkiye'de son dönemde 2+1 araçlara büyük ilgi duyuluyor. Diğer versiyonlarıyla birlikte 2+1 otobüsümüze olacak ilginin yoğun olacağını düşünüyoruz."

3 farklı model Tourismo

Mercedes-Benz Türk, tümü 2 akslı olmak üzere, yeni Tourismo'nun 2 farklı uzunluk seçeneğinde otobüsünü 3 farklı model ile piyasaya sundu;

u2022 2+2 koltuklandırma düzenindeki Tourismo 15 RHD, 50 yolcu kapasitesi ile 12,3 m uzunluğunda ve 3,7 m yüksekliğinde,

u2022 2+2 koltuklandırma düzenindeki diğer bir model olan Tourismo 16 RHD, 54 yolcu kapasitesi ile 13,1 m uzunluğunda ve 3,7 m yüksekliğinde,

u2022 Tourismo 16 RHD 2+1 koltuklandırma düzeninde 41 yolcu kapasitesi ile 13,1 m uzunluğa ve 3,8 m yüksekliğe sahip.

Hem kompakt hem güçlü

Mercedes-Benz, yenilikçi sürüş teknolojilerini geliştirirken inovasyon konusundaki lider konumuna sadık kalmaya devam ediyor. Euro 6 BlueTec OM 470 FE (Yakıt Verimliliği Paketi) motor, çevreci ve ekonomik yönleriyle ön plana çıkıyor. 10,7 litre hacmindeki bu motor hem kompakt hem de son derece güçlü.

Motor gücü, Tourismo 15 RHD modeli için 265 kW (360 PS), Tourismo 16 RHD ve Tourismo 16 RHD 2+1 modelleri için ise 290 kW (394 PS) seviyesine ulaşıyor. Yeni Tourismo'nun tüm modellerinde Mercedes-Benz GO 210-6 manuel şanzıman standart, Mercedes-Benz GO 250-8 PowerShift otomatikleştirilmiş şanzıman da opsiyonel olarak sunuluyor.

Üst düzey güvenlik

En yeni güvenlik ve sürüş destek sistemleri, yeni Tourismo'nun daha da üstün koruma sunabilmesine olanak tanıyor. Yeni Tourismo, gelişmiş güvenlik sistemleriyle ticari araç sınıfında yeni bir standart daha belirliyor.

Liderin seçimi Cardata oldu

Türkiye otomotiv sektöründe 2017 yılını lider olarak tamamlayan Renault, ikinci el operasyonlarında araçlarla ile ilgili tüm bilgileri vererek araçları online olarak fiyatlandıran Cardata uygulamasını devreye aldı. Renault, bu sistemi kullanarak takas veya alım-satım için bayilerine gelen ikinci el müşterilerine en doğru ve en güncel 2. el araç fiyat bilgilerini saniyeler içinde verirken, güvenilirliği de sağlamış olacak.

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, ikinci el otomotiv sektöründe en önemli unsurların başında "güven" olduğunu belirterek "Cardata uygulaması yetkili satıcılarımıza 2. el takas alımlarında büyük kolaylıklar da sağlayacaktır" dedi.

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın da, Renault gibi Türkiye'de en çok tercih edilen bir otomobil markasının Cardata sistemini uygulayacak olmasından büyük gurur duyduklarını söyledi.

BMW M5, Pirelli P Zero ile buluştu

Şık bir sedanla yüksek performanslı bir spor otomobili bir araya getiren yeni BMW M5 ile benzersiz sürüş keyfi sunuyor. BMW, bu özellikleri en mükemmel biçimde yola aktarmak için bu spor sedanda donanım olarak Pirelli'nin özel tasarım P Zero lastiklerini kullanıyor. Onaylanan lastik ebatları: Ön: 275/35 ZR 20 (102Y) XL P Zero, Arka: 285/35 ZR 20 (105Y) XL P Zero.

Yaris GRMN heyecanlandırdı

Toyota, güç ve yüksek performansı bir adım öteye taşıyan yeni modeli Yaris GRMN'yi tanıttı. Motorsporlarına 17 yıl aradan sonra tekrar dönen Toyota, WRC'den ilham alarak ürettiği Yaris GRMN ile segmentinde performans çıtasını daha da yukarıya taşıyor. Performans odaklı otomobil tutkunları tarafından heyecanla karşılanan Yaris GRMN, 1.8 litrelik kompresörlü motoru, 212 BG güç ve 250 Nm tork üretimiyle de sınıfında öne çıkıyor. Yaris GRMN'nin maksimum hızı ise 230 km/s ile sınırlandırıldı.

Benzinli fiyatına dizel otomatik Fiat 500 X

Ocak ayı kampanyası ile birlikte sınırlı sayıdaki 2017 model Fiat Egea Ailesi modellerinde 25 bin TL peşinat ve ayda 1.205 TL taksitlerden oluşan ödeme planı sunuluyor. Fiat 500X'in sınırlı sayıdaki 2017 modellerinde benzinli fiyatına dizel otomatik fırsatına devam ediliyor.

MOTOBIKE Honda damgası

2015 ve 2016 yıllarında Türkiye motosiklet pazarının lideri olan Honda, 2018'de pazara sunacağı 5'i tamamen yeni dördü yenilenmiş toplamda 9 yeni modelini MOTOBIKE 2018 Fuarı'nda sergilemeye hazırlanıyor.Bu yıl 10'uncu yılını kutlayacak olan Türkiye'nin en geniş katılımlı motosiklet etkinliği MOTOBIKE 2018 Fuarı 22-25 Şubat 2018 tarihleri arasında kapılarını açacak.

Peugeot fırsatlarını kaçırmayın

Peugeot Türkiye; gelişmiş teknolojileri, yakıt cimrisi performanslı motorları ile sıra dışı sürüş keyfi sunan ürün gamında 10%'a varan yıl sonu fırsatlarıyla Ocak ayında satışa sunuluyor. Bu fırsatı kaçırmamak için tüketicileri en yakın Peugeot Yetkili Satıcısı'sına davet ediyoruz.

Hyundai Veloster çok güçlü

Hyundai, spor otomobiller serisine Yeni Veloster ile devam ediyor. Amerika'nin ünlü otomobil fuarı Detroit'te ziyaretçilerin beğenisine sunulan Yeni Veloster, 1.6 litrelik turbo motoruyla 201 beygir güç üretiyor. Veloster N ise tam 275 beygir gücünde.