Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.12
Gram Altın
2875.56
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Topbaş açıkladı: Tam 35 milyon dolar...

Moskova Kentsel Forumu Açılış Paneli'ne katılan Kadir Topbaş, 2004 yılından bu güne İstanbul'a yaptıkları yatırımlar toplamının 35 milyar dolar olduğunu açıkladı.
Topbaş açıkladı: Tam 35 milyon dolar...
06 Temmuz 2017 14:58:00
Moskova Kentsel Forumu Açılış Paneli'ne katılan Kadir Topbaş, 2004 yılından bu güne İstanbul'a yaptıkları yatırımlar toplamının 35 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'in davetlisi olarak "Yığılmalar Çağı: Yeni Dünya Haritası" Moskova Kentsel Forumu Açılış Paneli'ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Şehirlilik aslında sosyolojik bir evrimdir. Bir şehirde sadece merkezde yaşayanları değil tüm şehirde yaşayanlara şehir hayatını yaşatabilirseniz o şehir medeni bir şehirdir" diye konuştu.

VDNH - Rusya Fuar Merkezi'nde düzenlenen "Yığılmalar Çağı: Yeni Dünya Haritası" Moskova Kentsel Forumu Açılış Paneli'ne İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitry Kozak, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maxim Oreshkin, Rusya İmar, Konut ve Toplu Hizmetler Bakan Yardımcısı Andrei Chibis, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Düsseldorf Belediye Başkanı Thomas Geisel, Tianjin Halk Belediyesi Encümen Başkanı Xiao Huaiyuan, Project Maganom Kurucusu Yuri Grigoryan'in de aralarında bulunduğu dünyanın önemli şehirlerinden temsilciler katıldı.Uluslararası basın mensuplarının da yoğun ilgi gösteridiği panelde konuşan Başkan Kadir Topbaş, günümüz dünyasında tüm insanların kaderlerinin birbirine bağlı olduğunu söyledi."Ortak kader yaşıyoruz" diyen Başkan Topbaş, "Hiçbir şehir hiçbir ülke kendi sorununu çözerek geleceğe yürüyemez. Bu yüzden beraber yürümek zorundayız. Bilgi ve deneyim paylaşımı anlayışını ortaya koymak zorundayız" ifadelerini kullandı.

35 Milyar Dolarlık Yatırım

Teknolojik gelişmelerin şehirde yaşayan insanların hayatlarını kolaylaştırma adına önemli imkanlar sunduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, "Teknolojik gelişmelerin verdiği imkanlarla bizlerin akıllı şehirler kurma mecburiyetimiz var. Artık sayaçlara insanların bireysel olarak bakmaları mümkün değil. Büyüyen bir şehir var ve talepler çok fazla. Bundan dolayı da teknolojinin verdiği imkanlarla her şeyi yerinden çözme imkanına sahip oluyorsunuz. Biz İstanbul'da teknolojiyi çok iyi kullanabiliyor ve bunu da şehirde yaşayan insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırması için onların hizmetine sunuyoruz" diye konuştu.Göreve geldiği 2004 yılından bu güne İstanbul'a yaptıkları yatırımlar toplamının 35 milyar dolar olduğunu ve yaptıkları yatırımlarla birlikte İstanbul'a gelen ve İstanbul'da yaşayanların bu değişimi gördüklerini söyledi.