TOKİ kura çekimi nerede, nasıl yapılacak?
Vatandaşlar TOKİ kura çekilişinin hangi tarihte ne zaman ve nerede yapılacağını araştırmaya başladı. Binlerce kişiyi ev sahibi yapacak olan TOKİ kura çekilişi heyecanla bekleniyor. Peki TOKİ kura çekimi nerede, nasıl yapılacak? TOKİ kura çekilişi ne zaman?
TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak?
Her il için kura tarihleri ayrı ayrı açıklanacak. Şu anda kesinleşen bir kura tarihi bulunmuyor. Başvuruların tamamlanmasının ve toplam başvuru tarihlerinen belirlenmesini ardından TOKİ her il için kura çekiliş tarihlerini ayrı ayrı ilan edecek.
Tarihleri açıklanan tüm iller ve TOKİ kura sonuçları sitemizden bildirim olarak anlık gönderilecektir. Sizde uygulamalarımızı indirerek bu tarihler açıklandığı anda hemen haberdar olma fırsatı edinebilirsiniz.
TOKİ başvurusu nasıl yapılır?
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ Türkiye genelinde farklı illerde çok sayıda konut projesini eş zamanlı olarak yürütüyor. Her konut projesi için kurum önce ihaleye çıkıyor ve konut işini ihaleyi kazanan firmaya veriyor.
Ardından da konut satışları için TOKİ internet sitesi üzerinden TOKİ satış duyuruları yayımlanıyor. Ancak bu başvuruları güncel olarak takip etmek gerekiyor. Bu nedenle duyuruları kaçırmamak adına TOKİ haberleri ve duyurularına yer veren emlak365.com sitemizi takip etmeniz sunulan fırsatları yakalamanızı sağlaması açısından büyük önem taşıyor. Bunun için mobil uygulamamızı haberimizin sonunda yer alan linkler üzerinden indirebilirsiniz.
TOKİ başvuruları nereye yapılıyor?
TOKİ başvuruları kurum tarafından verilen ilan metninde belirtilen bankalara yapılıyor. Satışlar ya Ziraat Bankası şubeleri ya da Halkbank şubeleri üzerinden yapılıyor. Konutlardan satın almak isteyen kişiler belirlenen TOKİ peşinatı ile banka şubelerine başvuruda bulunarak burada gerekli işlemleri tamamlıyor.
Ardından da alt gelir grubu ve orta gelir grubu için TOKİ kura çekilişi aşamasına geçiliyor. Üretilen konuttan daha fazla kişi tarafından projeye başvuruda bulunulması durumunda TOKİ kura çekilişi yapılıyor. Zaten TOKİ başvuru yerleri tarafından da TOKİ başvuru formu dolduran kişilere bu bilgi veriliyor.
Hak sahiplerinin belirlenmesinin ardından TOKİ konut sözleşmesi imzalanıyor ve konut teslimleri yapılıyor. Bazı projelerde ise TOKİ başvuru önceliği ile konut satışı yapıyor. Yani ilk başvuruda bulunan kişi satışa sunulan konutu satın almış oluyor. Bu nedenle TOKİ satış ilanları ve duyurularının yakından takip edilmesi gerekiyor.
TOKİ başvuru şartları nelerdir?
Türk vatandaşı olmak,
İlk kez ev sahibi olacak olmak,
İl sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet etmek,
2+1 konutlar için 25 yaşını, 3+1 konutlar için 18 yaşını doldurmuş olmak,
2+1 konut başvuruları için hane halkı toplam gelirinin en fazla 4 bin 500 lira olması (İstanbul için 4 bin 800 lira)
Bu noktada vatandaşın aklını en çok aylık gelir karıştırıyor. TOKİ aylık gelir hesaplaması hane halkı için uygulanıyor. Yani o evde yaşayan (ikametgah adresi aynı evde olan bireylerin) tamamının toplam geliri temel alınarak hesaplanıyor ve aylık toplam gelirin mutlaka belirlenen rakamın altında olması gerekiyor. Aksi halde TOKİ kurası ile isminiz çıksa dahi evinizi alamıyorsunuz...
TOKİ nedir?
TOKİ dar ve orta düzey gelire sahip ailelerin konut ihtiyacını karşılamak için devlet tarafından kurulan bir kurumdur. 2002 yılına kadar sadece 43.145 bina inşa edildi. Daha sonra planlı kentleşme ve konut seferberliğinin başlatılmasıyla kurum büyük bir atılım gerçekleştirdi. Bununla beraber TOKİ doğrudan başbakanlığa bağlandı. Ayrıca konut üretiminin yanında yurt, otel, kütüphane, cami, stadyum, üniversite gibi birçok alanda da hizmet vermektedir. 12 Şubat 2012 yılına kadar 81 ilde 524.698 konut yapılarak sahiplerine teslim edildi. 2023 yılında bu sayının 1 milyon konuta ulaşması hedefleniyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.