TOKİ EVLERİ NASIL İNŞA EDİLİYOR?
Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası TOKİ evleri nasıl inşa ediliyor sorusu gündeme gelmeye başladı. Yaşanan depremde on ilde bulunan 133 bin 759 TOKİ konutunun hasar görmediği bildirildi.
Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki farklı deprem toplam on ili derinden etkiledi. On farklı ilde büyük bir enkazın meydana gelmesine neden olan depremlerin büyüklüğü 7,7 ve 7,6 şiddetinde. On ilde büyük yıkımlar meydana getiren depremde TOKİ yapılarında herhangi bir hasar meydana gelmemesi dikkat çekti. Vatandaşlar TOKİ binalarının nasıl inşa edildiğini merak edip araştırmaya başladı.
DEPREMDE TOKİ BİNALARI YIKILDI MI?
Depremde TOKİ binaları yıkıldı mı sorusu da vatandaşlar tarafından merak edilip araştırılan konular arasında yer alıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve etkisi Diyarbakır, Osmaniye, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve Kilis ile birlikte toplamda on ilde hissedilen depremde birçok bina yıkıldı. Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları sürerken TOKİ binalarında herhangi bir hasarın meydana gelip gelmediği araştırılıyor. Vatandaşlar TOKİ binalarında yıkım meydana gelip gelmediğini merak ederken, konuya ilişkin açıklamalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından geldi. Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre on ilde inşa edilmiş olan TOKİ konutlarında hasar oluşmadı. Depremin yaşandığı on ilde bulunan 133 bin 759 adet konutun depremde herhangi bir yapısal hasara uğramadığı açıklandı.
TOKİ EVLERİ NASIL YAPILIYOR?
TOKİ evleri nasıl yapılıyor sorusu depremden sonra merak edilip araştırılıyor. TOKİ tarafından inşa edilen yapıların inşaat aşamaları son derece özenle inceleniyor. İnşaat yapılırken işin uzmanları tarafından zemin etüt raporu hazırlanıyor. Çıkarılan raporda yer alan verilere göre işlemler ilk önce Deprem Yönetmeliği olmak üzere yürürlükte yer alan kanun ve yönetmelikler göz önüne alınarak ve bunlara uyum sağlayarak projelendiriliyor. Projelerin tamamlanması işlemleri imalatların tamamlanmasında değerlendirmeye dahil ediliyor. Buna göre TOKİ binaları inşa edilirken yapım teknikleri dikkate alınarak tamamlanıyor. Ayrıca TOKİ, inşa ettiği binaların temelinde 'Radye Temel', Tünel Kalıp Taşıyıcı Sistem' ve 'Yüksek Beton Dayanımı' olarak adlandırılan depreme dayanıklılık oluşturacak ve deprem esnasında sarsıntıyı en aza indirmeye yarayan sistemleri kullanıyor. Bu sistemlerle depremde meydana gelebilecek hasarlar ın minimum oranda tutulması hedefleniyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.