Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2514.27
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TİMSAH GÖZYAŞLARI

Almanya'daki NSU davasında tutuksuz yargılanan sanık Carsten S., ifade verirken ağladı
TİMSAH GÖZYAŞLARI
13 Haziran 2013 00:00:00
Almanya'daki NSU davasında tutuksuz yargılanan sanık Carsten S., ifade verirken ağladı

Almanya'da 2000-2007 arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) hücresinin Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde devam eden davasında tutuksuz yargılanan sanık Carsten S., ifade verirken ağladı.

Davanın sekizinci gününde ifadesi alınmasına devam edilen Carsten S., hakim karşısına çıktığında, başka seçeneği olmadığını ve her şeyi anlatacağını ifade etti.

"Wohlleben ACIMASIZ BİRİ"

NSU üyelerine silah teslim ettiğini geçen hafta yaptığı açıklamada kabul eden Carsten S., tutuklu olarak yargılanan Ralf Wolleben'i suçladı. Wohlleben ile telefonla görüştüğünü aktardı. Carsten S.'nin Wohlleben'in acımasız olduğunu ve bir kavgada karşısındakinin yüzünün üstüne ayaklarıyla atladığını belirtti. Mundlos ve Böhnhardt'ın bir makinalı tüfek sahibi olduğunu kendisine anlattıklarını hatırladığını ifade eden Carsten S., bir kere de terör üçlüsünün kendisine para verdiğini ve bu paranın banka soygunlarından geldiğini anladığını kaydetti.

Nasyonalsosyalizm BÜYÜSÜ

Çocukluğundan itibaren Nasyonalsosyalizme yakınlık duyduğunu ve bunun kendisini büyülediğini anlatan Carsten S., kendisinin de bıçak ve gaz tabancası gibi bazı silahlara sahip olduğunu belirterek, bunları NSU ortaya çıktıktan sonra 2011'de Ren Nehri'ne attığını belirtti.

Carsten S., duruşmanın son bölümünde çok iyi konsantre olduğunu belirterek, anlattıklarının kendisi için büyük bir adım olduğunu ve yorulduğunu ifade etti. Duruşmaya kısa süre ara veren Mahkeme Başkanı Manfred Götzl, aranın ardından davayı erteledi.