Bakan Bolat "Turquality ve Marka Uzmanlık-Vizyon Programı"nın kapanışında konuştu
Bolat, Turquality ve Döviz Kazandırıcı Faaliyetler (TDKF) Derneği, İTÜ ve Progroup Danışmanlık iş birliğinde İTÜ Maslak kampüsünde gerçekleştirilen "Turquality ve Marka Uzmanlık-Vizyon Programı"nın kapanış törenine katıldı.
Törendeki konuşmasında programın önemine işaret eden Bolat, etkinlik çerçevesinde bugün mezunların diplomalarını alacağını anımsattı.
Bolat, Türkiye'de ihracatı artırmak ve markalaşma adına yapılan çalışmalara değinerek, "İhracat başımızın tacı ve Türkiye açısından olmazsa olmaz bir zorunluluk. Geçmişe baktığımızda çok zorlu bir süreçten geçirerek bugünlere gelindi. Şu anda bir yol aldık ama yolun çok daha uzun bir menzili var. Türkiye'nin bu ihracat yolculuğunda 'Turquality ve Marka Uzmanlık-Vizyon Programı' çok önemli bir program çünkü üniversite-sanayi-STK ve biz olmak üzere dörtlü iş birliği modeliyle yapılan bu program örnek bir çalışma." değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye'nin geçmişten bu yana ihracattaki çalışmaları ve gelinen nokta hakkında katılımcılara bilgi veren Bolat, şimdi de kendilerinin aldıkları bayrağı daha yukarılara taşıma gayretinde olduklarını söyledi.
Bolat, "Aşağı yukarı her yıl Cumhuriyet tarihimizin mal ihracatında ve hizmet ihracatında rekor kırmanın sevincini, kıvancını yaşıyoruz ve bu noktada sürekli yeni hedefler büyütüyoruz." dedi.
- "189 şirketin 205 markası Turquality destek programı tarafından destekleniyor"
Ticaret Bakanlığının bütün destek programlarının ihracatçıların hizmetinde olduğunu aktaran Bolat, ihracat, atılım programı ve destek programlarının içinde en kıymetlilerinden bir tanesinin Turquality modeli olduğunu dile getirdi.
Bolat, şunları kaydetti:
"Turquality'i marka-inovasyon yoluyla ihracat miktarının katma değerini yükselterek toplam değeri arttırma modeli olarak özetleyebiliriz. Dünyada bir zamanlar Türk hamamı, Türk lokumu, Türk fındığı, Türk inciri, Türk kebabı olarak bilinir markalarımız varken, Turquality, hizmetlerde, mallarda, ürünlerde yeni büyük markalar geliştirerek Türk ürünlerinin dünyada bilinirliğini ve cazibesini arttırma programıdır. Ve de çok başarılı olmuştur. Bugüne kadar aşağı yukarı Turquality programına katılan 189 şirketin 205 markası Turquality destek programı tarafından destekleniyor. Turquality genel-geçer bir program değil, çok önemli program. Bir alt programı da Marka Destek Programı. Bunda da 291 firmanın 312 markası desteklenmekte. Bu şekilde Turquality ve Marka Destek Programı ile yaklaşık 377 firmanın 400 markası Bakanlığımız tarafından desteklenmekte."
Bakan Bolat konuşmasının ardından eğitmenlere sertifikalarını, programdan mezun olan öğrencilere de diplomalarını takdim etti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.