Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tunuslu bakanlarla bir araya geldi
Türkiye Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye-Tunus İş ve Yatırım 2. Forumu'na katılmak üzere Tunus'a gelen Ticaret Bakanı Bolat'ın, Tunus Enerji, Sanayi ve Madencilik Bakanı Şibub'u makamında ziyaret etmesinin ardından Tunus Ticaret Bakanlığında, Ticaret ve İhracatı Geliştirme Bakanı Bin Receb ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.
Bakan Bolat'ın Tunuslu bakanlar ile oldukça verimli ikili görüşme gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırma ve stratejik sektörlerde işbirliğini derinleştirmeye yönelik birçok konuda mutabık kalındığı, görüşmede Türkiye ile Tunus arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla enerji, sanayi ve madencilik sektörlerinde ortak projeler ve yatırımların ele alındığı kaydedildi.
Görüşmede yenilenebilir enerji hedefleri doğrultusunda Tunus'un 2030 yılı hedeflerinde Türk firmalarının oynayabileceği rolün yanı sıra fosfat, tekstil ve eczacılık gibi sektörlerde somut işbirliği fırsatlarının değerlendirildiği belirtildi.
Açıklamada, Bakan Bolat'ın ziyaretinin Türkiye ve Tunus arasındaki ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesine ve karşılıklı fayda sağlayacak projelerin hayata geçirilmesine önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı.
Görüşmenin ardından Bolat ve Bin Receb, başkent Tunus'ta yer alan Tunus Sanayi, Ticaret ve Sanatkarlar Birliği (UTICA) binasında düzenlenecek Türkiye-Tunus İş ve Yatırım 2. Forumu'na katılmak üzere bakanlık binasından ayrıldı.
- Türkiye-Tunus İş ve Yatırım Forumu
Türkiye-Tunus İş ve Yatırım 2. Forumu, Bakan Bolat ile Tunus Ticaret ve İhracatı Geliştirme Bakanı Bin Receb'in katılımlarıyla Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve UTICA organizasyonunda yapılıyor.
Forum marjında Türkiye'den ve Tunus'tan iş insanlarının katılımlarıyla Tunus'taki yatırım fırsatlarının ve koşullarının değerlendirileceği yuvarlak masa toplantısı da gerçekleştirilecek.
Forum kapsamında Tunus'taki yatırım fırsatlarına ilişkin sunumların yapılması, iki ülke arasında mevcut ticari ve ekonomik ilişkiler ile yatırım olanaklarının gözden geçirilerek turizm, enerji, tarım, sanayi, tekstil gibi sektörlerde yatırım fırsatlarının ele alınması, B2B görüşmelerine imza atılması öngörülüyor.
Söz konusu forum, 5 Haziran'da DEİK ve UTICA işbirliğiyle İstanbul'da yapılan Türkiye-Tunus İş ve Yatırım Forumu'nun devamı niteliğinde olacak. Etkinlikte, İstanbul'da gerçekleştirilen görüşmelerin ve iki ülke için öncelikli görülen sektörlerde somut işbirliği adımlarının takibi hedefleniyor.
Türkiye ile Tunus arasındaki ticaret hacmi 2023 yılında 1,6 milyar dolar olarak kaydedildi. Bu hacmin yaklaşık 1,3 milyar doları Türkiye'nin ihracatından, 300 milyon doları ise ithalatından oluşuyor. Türk müteahhitleri Tunus'ta bugüne kadar 975 milyon dolar değerinde 21 proje hayata geçirdi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.