Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.62
Gram Altın
2485.61
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TİB kapatıldı

TİB kapatıldı ve tüm imkanları ile personeli BTK'ya devredildi.
TİB kapatıldı
15 Ağustos 2016 17:40:00
TİB kapatıldı ve tüm imkanları ile personeli BTK'ya devredildi.

TİB'in kapatılması ve görevlerinin BTK'ya aktarılmasına ilişkin Kanun Hükmünde Kararname bugün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu sonrası açıklandı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bugün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu sonrası yeni Kanun Hükmünde Kararnameleri açıkladı. Kurtulmuş'un açıkladığı yeni kararlar arasında, TİB'in kapatılması, 15 Temmuz şehit ve gazilerinin SGK borçları silinmesi ve FETÖ ile ilişkili şirketlerin borçları Maliye Bakanlığı'na devredilmesi yer alıyor.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş konu ile ilgili açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: "15 Temmuz şehitleri ve gazileri ile ilgili yapılan düzenlemede SGK borçları silinecek ve aksaklıklar ortadan kaldırılacaktır. TİB'in kapatılmış ve yetkileri BTK devredilmiştir. 2006'dan sonra kurulan üniversitelerdeki öğretim üyelerinin emeklilik yaşı yükseltilmiştir."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da açıklanan TİB'in kapatılması"na ilişkin KHK hazırlığı başlatılmıştı.

Hazırlığı yapılan KHK'ya göre, yasal dinleme ve iletişimin tespiti sürecini yöneten Bilgi Sistemleri Dairesi başta olmak üzere, bu kararların hukuki denetimini yürüten Hukuk Dairesi, network ve donanım altyapısını hazırlayan ve işleten Teknik İşletme Dairesi, internette işlenen belirli suçlarla mücadele işlemlerinin yapıldığı İnternet Daire Başkanlığı ve tüm bu iş ve işlemlerin destek hizmetlerini, evrak ve arşiv sistemini yöneten İdari Daire Başkanlığı, doğrudan BTK Başkanı'na bağlı olarak görev yapacak. Böylece, TİB'in kapatılması, bütün işlevlerinin doğrudan BTK bünyesine dahil edilmesi sağlanacak.