Dolar (USD)
34.19
Euro (EUR)
37.07
Gram Altın
2979.61
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

TFF Başkanlık seçimi başladı!

Türkiye Futbol Federasyonu, başkanlık seçimi için Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı başladı. Ankara'da düzenlenen toplantıda, mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlık için yarışıyor.
TFF Başkanlık seçimi başladı!
18 Temmuz 2024 16:00:24
Türkiye Futbol Federasyonu, başkanlık seçimi için Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı başladı. Ankara'da düzenlenen toplantıda, mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlık için yarışıyor.

Haber: Yunus Akseki

Ankara'daki Olağan Seçimli Mali Genel Kurul toplantısı saat 11'de başladı.

Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkanlık seçimine katılabilmeleri için Genel Kurul Divanı'na 65 delegenin ıslak imzalı desteğini sunmaları gerekiyor.

Toplam 261 delege katıldığı TFF'nin olağan seçimli mali genel kurulunda, salt çoğunluğun sağlanabilmesi için 161 delege hazır bulundu.

Başkanlar kurulda hazır bulundu

Fenerbahçe Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan da kongrede yer aldı.

Yeni seçilecek federasyon başkanı, Haziran 2027'ye kadar görev yapacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ankara'da düzenlenen genel kurulunda divan başkanı seçimi yapıldı.

Divan kurulu başkanı belli oldu

Adaylar Mehmet Baykan ve Murat Sancak arasında gerçekleşen oylama sonucunda Mehmet Baykan, 146 oy alarak divan kurulu başkanı seçildi. Diğer aday Murat Sancak ise 84 oyda kaldı.

TFF başkanlığına aday olan Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun delegelerden topladığı imza sayıları da açıklandı:

Mehmet Büyükekşi: 160 imza

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu: 72 imza

Mevcut başkan Büyükekşi'ye 183 destek imzası, Hacıosmanoğlu'na ise 95 destek imzasının bulunduğu belirtilirken, 23 delegenin iki adaya da imza atması sonucu, Mehmet Büyükekşi'nin imza sayısı 160, İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun imza sayısı 72'de kaldı.

'Kazanacağıma inanıyorum'

TFF başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, TRT Spor'a yaptığı açıklamada genel kurulla ilgili, "Uzun zamandır beri yarışın olmadığı genel kurullar yapılıyordu. Onun heyecanı var herkeste. Bizim temennimiz Türk milletine yakışan bir şekilde seçimlerin tamamlanıp, seçilen başkan da kaosun yaşanmamasının, barışın ve kardeşliğin, futbolun bir eğlence olduğu, sportif başarıların da sadece saha içinde yaşanması gerektiği düsturuyla hizmet eder. Biz de bundan memnun kalırız." dedi.

Hacıosmanoğlu ayrıca, "Kazanacağıma inanıyorum. Kazanamazsam da Türk futboluna hizmet ettiğimi düşünüyorum. Barış ve kardeşlik diyoruz. Bizimle iletişim kurmak isteyen herkese 10 adım daha yaklaşıp iletişim kuracağız. Bütün başkanlara teşekkür ediyorum. Türk futbolunun sorunlarını ancak el ele verirsek çözebiliriz. Federasyon başkanı olarak ben bütün sorunları çözeceğim diye yola çıkarsasanız hiçbir sorunu çözemezsiniz." ifadelerini kullandı.

'FIFA'da 26. sıraya yükseldik'

TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi, seçimli genel kurul esnasında açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım'ın başarılarına değinen Büyükekşi, "TFF seçimleri üzerinden yaklaşık 25 ay geçti. O gün, Türk futbolun en önemli şeyinin güven olduğunu ve marka değeri için çalışmalar yapacağımı açıklamıştım. İlk gün bir başka hedefimiz ise Ay-Yıldızlı forma ile başarılı olmaktı. Bizim hedefimiz EURO2024'e katılmak değil, başarılı futbolla bu turnuvaya damga vurmaktı. Uzun bir aradan milli coşkuyu, hep birlikte milletimize yeniden yaşatmanın haklı gururu içerisindeyiz. Otoriteler, Milli Takım'ın en etkileyici performansa imza attığını dile getirdiler. FIFA'da 26. sıraya yükseldik. İnşallah bundan sonra aynı hızla devam edeceğiz. Erkek ve kadın futbolunda C klasmanından, B klasmanına yükseldik. İnşallah bu başarılarımız devam edecek. Kulüplerimize gelir anlamında son 3 yılın en büyük katkısını sağladık. Yayıncı haklarını beIN Media Grup ile yaptığımız anlaşma sonucu 84 milyon dolardan 214 milyon dolara taşıdık. Süper Lig sponsorluk gelirlerini 786,9 milyon TL'ye ulaştırdık ve rekor kırdık. Trendyol'u isim sponsoru yaptık, hakem formalarına sponsor aldık. Bu da bir ilk. Deplasman yasağını kaldırdık. 2025-26'dan sonra kulüplere kendi biletlerini satma hakkı tanıdık. Türkiye Kupası'na yeni format getirdik ve geliri 3 kat arttırdık. Kadınlar Ligi'nin canlı yayımlanması için TRT ile anlaştık ve tarihte ilk defa maçlar düzenli yayımlanmaya başladı" dedi.

Başkan adaylarının listeleri belli oldu

Ankara’da bir otelde gerçekleşen TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda başkan adayları Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu, divan başkanlığına yönetim kurulu listelerini verdi. Divan Başkanı Mehmet Baykan da Büyükekşi ve Hacıosmanoğlu’nun listelerini salonda delegelere okudu.

TFF Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu asil listesi şöyle:

“Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan.”

TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi'nin asil listesinde yer alan isimler ise şu şekilde:

“Mustafa Eröğüt, Alkın Kalkavan, Yalçın Orhan, Müslüm Özmen, Hamit Altıntop, Ali Düşmez, Volkan Can, Ruşen Çetin, Haluk Kalyoncu, Ramazan Üçdan, Şafak Müderrisgil, Talat Papatya, Yunus Egemenoğlu, Veysel Bilen.”

Büyükekşi ibra edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulunda başkan Mehmet Büyükekşi ile kurulları oy çokluğuyla ibra edildi.

JW Marriott Hotel'de yapılan kongrede, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yönetim kurulu ile denetleme kurulunun 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 dönemini kapsayan hesap ve faaliyetleri ibra oylamasına sunuldu.

Mehmet Büyükekşi ile kurulları oy çokluğuyla ibra edildi.

Bu arada Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen ve Tahkim Kurulunca onaylanan para ve hak mahrumiyeti cezalarının kaldırılmasına yönelik bir önerge sunuldu. Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan'ın yaptığı oylamada, çoğunluk önergenin genel kurul maddesi olarak eklenmesini kabul etti. Bu önerge gündemin son maddesi olarak görüşülecek. Maddenin kabul edilmesi için üçte iki kabul oyu gerekli olacak.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme