Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2866.35
BIST 100
9917.66
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tezgah Londra'da kuruldu

BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede çarpıcı noktalara dikkat çekti. Öznur, Taksim, Gezi olaylarının arkasında derin küresel organizasyonların olduğunu öne sürdü.
Tezgah Londra'da kuruldu
09 Haziran 2013 00:00:00
BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede çarpıcı noktalara dikkat çekti. Öznur, Taksim, Gezi olaylarının arkasında derin küresel organizasyonların olduğunu öne sürdü.
KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Türkiye üzerinde uluslararası yeni bir oyunun oynandığın da dikkat çeken BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, "Taksim Gezi Parkı protestolarını kaos ortamına dönüştürmek isteyen militarist - ulusalcı, derin sol örgütler ve beşinci kol gruplar meydanlara inmiştir" diye konuştu.

Türkiye'ye uluslararası operasyon

Taksim Platformunun çevreci değil, ideolojik zihniyetle hareket ettiğini vurgulayan Siyaset Bilimci Araştırmacı Yazar Hakkı Öznur, şu şekilde devam etti: "Taksim Gezi parkında başlayan ve yayılan olayların çevre duyarlılığı olmadığı, savaş alanına dönen sokaklardan bellidir. Türkiye, demokrasi dışı arayışların peşinde koşan karanlık yapılanmalara dikkat etmelidir. Taksim Gezi Parkında başlayan Hükümet ve Erdoğan karşıtı tepkileri, kaos ortamına dönüştürmek isteyen militarist - ulusalcı, derin sol örgüt ve çevreler, beşinci kol gruplar, bir takım olayları fırsat bilerek meydanlara inmiştir."

Londra'da karanlık toplantılar

Türkiye düşmanı uluslararası karanlık güçlerin Londra'da toplandığını anlatan Öznur, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Merkez üs Londra, Bilderberg toplantıları, Gladio ve Türk burjuvazisi iç içe. Dünyanın en karanlık örgütü, insanlık düşmanı bu hain yapı Londra'da toplanmıştır. Kapitalist Enternasyonel'in örgütü olan Bilderberg Group'un bu karanlık toplantılarında yine hedefte Türkiye vardır. Terör rejimi İsrail'in hamisi olan bu karanlık Masonik yapı, yıllardır ülkemizi istikrarsızlaştırmak için her türlü karanlık oyunu oynuyor. Gezi olaylarının arkasında, geçmişteki birçok olayda olduğu gibi Bilderberg Group ve benzeri yapılar çıkıyor. Yine hain küresel planlar devreye sokuluyor."

Amaç mezhep çatışması

Türkiye'ye yönelik büyük tezgahın arkasında ABD ve İsrail ile birlikte İngiltere ve Almanya gibi ülkelerin de göz ardı edilmemesi gerektiğini anlatan Öznur, Batılı istihbarat servisleri de mezhep çatışması çıkarmak için özellikle Alevi vatandaşlar üzerinde yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Uluslararası dezenformasyon

Türkiye, tarihinin en büyük dezenformasyonlarıyla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Öznur, "Dünya medyasında çıkan haberler de, AK Parti hükümetine karşı isyanının tüm ülkeye yayıldığı söyleniyor. Arap baharına benzetenler bile var. İngiltere de yayın yapan The Guardian 'Türk Baharı' benzetmesi yapıyor. Bunlar açıkça Türkiye'yi sürüklemek istedikleri yeri gösteriyor. Taksimden ne Arap Baharı çıkar ne de Baasçı bir darbe" diyerek yaşanan açıkladı.

Faiz lobileri iş başında

Küresel sermayeyle bağlantılı Ülkemizdeki bazı büyük tekel grupların, perde arkasında bu işi organize etmeye çalıştıklarını deşifre eden Öznur, "TÜSİAD ve Koç grubu gibi küresel sermaye ile bağlantılı çıkar çevrelerinin istikrarsız bir Türkiye ve kendilerine bağımlı bir yönetimi sınıfsal çıkar ve menfaatleri için arzuladıkları, yaşanan süreçten bellidir. 11 Aralık 1996'da Atina'da Refah u2013 Yol Hükümetini yıkmak için, ABD Büyükelçiliğinin binasında toplantı yapan patronlar kulübü 17 yıl sonra yine uluslararası merkezlerde karanlık toplantılar yapmaya, sivil siyasete müdahale etmeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

'Gladio' devreye girdi

NATO merkezli 'Gladio' ile bağlantılı illegal hukuk dışı derin ve karanlık örgütler böyle bir kritik süreçte kitle hareketlerini kontrolden çıkarmak, yönetmek ve yönlendirmekte ustadır. Bu tür karanlık yapıların varlığı halen devam ettikleri bir Türkiye gerçeğidir. Demokratik gösterilere gölge düşürmek ve çığırından çıkarıp başka karanlık noktalara götürmek isteyen ajan provokatörlere dikkat etmek vatanını milletini seven her insanımızın tarihi görevidir.