Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2419.77
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tesla'dan 'ölümcül' hata!

Tesla'nın araçlarında sorunlar bitmiyor. Markanın geri çağırma işlemlerine bir yenisi daha ekleniyor. Üstelik bu seferki hata ölümcül olabilir.
Tesla'dan 'ölümcül' hata!
27 Kasım 2022 13:26:17
Tesla'nın araçlarında sorunlar bitmiyor. Markanın geri çağırma işlemlerine bir yenisi daha ekleniyor. Üstelik bu seferki hata ölümcül olabilir.

Tesla'nın ünlü 'geri çağırmaları'na bir yenisi daha eklendi. Elon Musk'ın sahibi olduğu marka, 29 binden fazla Model X'i geri çağırma kararı aldı. Üstelik geri çağırmaya neden olan hata hayati önem taşıyor. Ön taraftaki yolcu koltuğunda kemerini takmamış bir çocuk varken aracın hava yastığının patlayabileceği bildirildi.

Söz konusu geri çağırma, 2020 - 2022 arasında üretilen araçları kapsıyor.

Tesla, bu tehlikeli hatanın ilk olarak Ekim ayında yaptığı testlerde fark etti.

Güvenlik test uzmanları, araç emniyet sistemi devreye alma mantığının tasarlandığı gibi çalışmadığını tespit ettiler. Daha sonra, bunun tek seferlik bir arıza olmadığından emin olmak için daha fazla değerlendirme yaptılar. Yapılan analizlerin ardınsan araçtaki sistem hatasının, düşük hızlı çarpışmalar sırasında ön yolcu hava yastığının istenmeyen bir şekilde açılmasına yol açabileceğini buldular.

Tesla Ocak'ta bildirim yapmayı planlıyor

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne sunulan belgelere göre, bu hata özellikle üç veya altı yaşındaki bir yolcu emniyet kemeri olmadan ön koltuğa oturduğunda ortaya çıkıyor. İyi haber ise, şu ana kadar bu sebeple bir yaralanma veya ölüm bildirilmedi.

Öte yandan Tesla, geri çağırmayla ilgili 14 Ocak 2023'te bildirimde bulunacağını bildirdi.