Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2424.90
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Terörle mücadelenin mavi bereli kadınları Adıyaman'da

28 Şubat 2023 11:38:07
​Teröristlerin kabusu "mavi bereliler"i yurt içinde ve sınır ötesindeki operasyonlarda görev yapmak üzere zorlu şartlara uygun yetiştiren İzmir'in Foça ilçesindeki Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanlığında eğitimleri süren 121 kadın komando, gönüllü geldikleri Adıyaman'da göreve başladı.

Çadır kentlerin güvenliğini sağlamanın yanı sıra özellikle kadın ve çocuk depremzedelerle yakından ilgilenen kadın astsubaylar, depremin acılarını unutturmaya çalışıyor.

Jandarma Teğmen Ceyda Nur Küren, sokak sokak gezip halkın derdini dinlediklerini anlattı.

Küren, depremzedelerin ihtiyaçlarını da karşılamaya çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Aramızda halkla ilişkiler ve çocuk gelişimi bölümü bitiren personelimiz de var. Birebir ilgilenip onların yaralarına merhem olmaya çalışıyor. Birebir irtibata girebildiğimiz için en özel, en duygulu anlarını bile bizimle paylaşabiliyorlar. Bize sarılıyorlar, 'Hiçbir şey yapmasanız bile sizi burada kadın olarak, hemcinsimiz olarak gördüğümüz için çok mutlu olduk. İyi ki geldiniz. iyi ki varsınız.' gibi söylemleri bizi çok mutlu etti."

Çağlak, kadın oldukları için afetzede kadınlarla ve çocuklarla daha yakın iletişim kurabildiklerini dile getirerek şunları kaydetti:

"Bazı ailelerin bu süreçte istekleri oluyor. Yas yaşayamadıklarını, bu yüzden çocuklarıyla oynamamızı, onlarla ilgilenmemizi istiyorlar çünkü kendileri de içsel bir üzüntü içerisindeler. Bunu çocuklarına belli edemiyorlar. Biz çocuk gelişimciler ve benim branşıma sahip olan astsubaylarımız burada çocuklarla sağlıklı iletişim kurmaya çalışıyoruz. Onlarla oyunlar, yüz boyama, saklambaç, top oynuyoruz. Hiç fark etmez, onlar neyi istiyorsa biz onları mutlu edebilmek için elimizden ne geliyorsa fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz."