Dolar (USD)
34.28
Euro (EUR)
37.46
Gram Altın
2928.55
BIST 100
8876.22
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Teröristlerin katliamlarına karşı direniş 372 gündür devam ediyor

12 Ekim 2024 21:46:09
Hamas'ın askeri kanadı olan El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yoğun çatışmalarda işgal güçlerine ağır darbeler vurdu.

Yapılan açıklamalarda, Kassam Tugayları tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda İsrail ordusuna ait birçok askeri araç imha edilirken, çok sayıda asker de öldürüldü ya da yaralandı.

Merkvah tankları hedef alındı

Gazze'nin kuzeyindeki Cebeliye kampının batısında ve doğusunda gerçekleştirilen operasyonlarda, Kassam Tugayları işgalci İsrail ordusuna ait en az iki Merkvah tankını yüksek patlayıcılı cihazlar ve tanksavar füzeleriyle imha etti. Özellikle El-Zahraa Mahallesi'nde yüksek patlayıcılı cihazla yapılan saldırıda, Merkvah 4 tankı tamamen imha edildi.

Havan topları ve pusu taktikleri

Kassam mücahitleri, Cebeliye kampının doğusundaki düşman mevzilerini havan toplarıyla hedef alarak imha ederken, pusu taktikleriyle İsrail ordusuna ağır kayıplar verdirdi. Önceden hazırlanan bir pusuda, işgal ordusuna ait 12 askeri araç ve askerlerle dolu bir kamyon tuzağa düşürüldü. Patlayıcı cihazlar ve tanksavar füzeleriyle gerçekleştirilen saldırıda birçok araç imha edildi ve sıfır mesafeden yapılan saldırılarla çok sayıda İsrail askeri etkisiz hale getirildi.

Gazze'nin güneyinde, Han Yunus şehri yakınlarında gerçekleşen bir diğer operasyonda ise Kassam mücahitleri, İsrail ordusuna ait iki cipi ve dört askerden oluşan keşif devriyesini “intihar” drone’uyla hedef almayı başardı. Ayrıca, Cebeliye kampında Müminlerin Annesi Ayşe Camii yakınında bir Merkvah tankı daha Tandom tanksavar mermisi ile vuruldu.

Keskin nişancı operasyonu

Kassam ve Kudüs Tugayları, Cebeliye'nin doğusunda gerçekleştirilen operasyonda bir İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle etkisiz hale getirdi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin