Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2835.22
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Temiz gelecek için

Çözüm sürecine her geçen gün destek daha da artıyor. Bu kez destek bir gençlik hareketi olan Milli Türk Talebe Birliği'nden (MTTB) geldi. MTTB Ankara Başkanı Şükrü Macun sürecin ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.
Temiz gelecek için
29 Nisan 2013 00:00:00
Çözüm sürecine her geçen gün destek daha da artıyor. Bu kez destek bir gençlik hareketi olan Milli Türk Talebe Birliği'nden (MTTB) geldi. MTTB Ankara Başkanı Şükrü Macun sürecin ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA-

Çözüm sürecine her geçen gün destek daha da artıyor. Bu kez destek bir gençlik hareketi olan Milli Türk Talebe Birliği'nden (MTTB) geldi. MTTB Ankara Başkanı Şükrü Macun sürecin ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Ülkenin geleceği olan genç nesile sorunsuz bir Türkiye bırakmak için bu süreç çok önemli. Ancak hassas davranılması gereken noktalar var. Dikkatli olunmalı" dedi.

En büyük zararı gençler gördü

Gençlik hareketi olarak, terörün gençler üzerinde bıraktığı psikolojik ve manevi etkiyi de değerlendiren MTTB Ankara Başkanı Macun, "Maddi ve manevi zararları aslında birbirinden ayırmak mümkün değil. Ancak, dediğiniz gibi şu ana kadar hep bu işin ekonomik boyutu ele alındı. Vatandaşlar ve özellikle gençler üzerinde bıraktığı psikolojik etkiler göz ardı edildi" diye konuştu.

Devlet ilgi göstermedi

Devletin şimdiye kadar bölgeye yeterince ilgi göstermediğini ifade eden Macun, sözlerini şu şekilde sürdü: "Üniversiteye giriş sınavlarının sonuçlarına baktığımızda Hakkari, Şırnak gibi illerin en son sırada olduğunu görüyoruz. Çünkü terör olaylarından dolayı en düşük puanlı öğretmenler buralara gönderildi. Güneydoğu eğitim anlamında boş verildi. Sadece bu geleneğin bozulması bile yıllar alacak. Ekonomik kalkınma belki 3-5 yılda sağlanır. Ancak, terörün bıraktığı bu yaralar uzun süre devam edecek."

"Silahlar gömülsün önümüze bakalım"

Karayılan silahları bırakmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Macun,"Kamuoyu barış süreci ile ilgili yanlış bir tartışmanın içinde. Bizim tartışmamız; barış süreci olsun mu, olmasın mı şeklinde olmamalıdır. Türkiye PKK'nın bitirilmesine yönelik neredeyse tüm yöntemleri denedi. Öyleyse bundan sonraki süreçte barış sürecinin nasıl yürütülmesi gerektiğini tartışmalıyız. PKK'nın silahlara veda etmesi önemli bir adım. Ancak yine de şunu bilmek gerekir ki hiçbir şey PKK ve Karayılan'ı aklamaya yetmez" diye konuştu.