Telefonunuza gelen bu mesajlara sakın inanmayın!
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Hatice Saadet Kalyoncu, tüketicileri arayıp, SMS gönderen, "dosya masraflarınızı, kredi kartı aidatlarınızı geri alıyoruz" diyerek sürekli tacizde bulunan, haksız kazanç elde eden sözde tüketici dostu görünümünde kişi, firma ya da şebekelerin sayısının arttığını söyledi.
Kalyoncu, yaptığı açıklamada, " kredi kartı aidatına son, dosya masrafına son" adı altında yeni bir dolandırıcılığın başladığını belirterek, tüketicilerin sırtından haksız kazanç elde edildiğini kaydetti. Sözde yardım eden bu kişi ya da firmaların, tüketicilerin bankalardankredi kartı aidatı ve dosya masraflarını geri alacaklarını söyleyerek para talep ettiğini anlatan Kalyoncu, şöyle devam etti:
"Para ödeyen tüketicilere sadece bir dilekçe gönderiliyor ve tüketici hakem heyetine vermeleri isteniyor. Tüketicileri arayıp, SMS gönderen, 'dosya masraflarınızı, kredi kartı aidatlarınızı geri alıyoruz' diyerek sürekli tacizde bulunan, haksız kazanç elde eden sözde tüketici dostu görünümünde kişi, firma ya da şebekelerin sayısı arttı. Tüketiciyi 'mağduriyetlerini gidereceğiz' diye daha da mağdur ediyorlar. Özellikle yeni Tüketici Kanunu ile tüketici daha fazla taciz edilir oldu. "
Tüketicilerin, bankaların "haksız şart" ile aldıkları ücretleri tüketici hakem heyetlerine başvurarak alabildiğini vurgulayan Kalyoncu, "Kaymakamlıklarda bulunan hakem heyetlerine de dilekçe örnekleri bulunuyor ve görevliler, ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar. Kimse bankalardan paraları aldıklarını iddia eden bu şebekelere inanmasın. Bu dilekçeler tüketici örgütlerinden ücretsiz temin edilebiliyor" diye konuştu.
Yeni yasadaki zorunluluk nedeniyle isteyen tüketicilerin bankalara başvurarak aidatsız (yalın) kart talebinde bulunabileceklerini de dile getiren Kalyoncu, "Bankalara ödenen bedellerin (kredi kartı aidatı, dosya ücreti gibi) geri alınabilmesi kişi ile banka arasındaki sözleşmeyle ilgili olduğundan her biri kişiye özeldir. Yani tüm tüketicilerin bu bedelleri geri alabilecekleri hukuka aykırı bir söylemdir. Hepsini alacağını iddia eden firmalar, tüketiciyi aldatma peşindedir" ifadesini kullandı.
Sadece bir dilekçe için tüketiciden para almaya çalışmanın, giderilecek mağduriyetten daha büyük bir mağduriyet yarattığını vurgulayan Kalyoncu, "Tüketicilerimizi bu suistimal şebekelerine dikkat etmeleri için uyarıyoruz" dedi.
AA
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.