Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tek millet olmayı öğrenecekler

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Türk bayraklı yürüyüşten rahatsız olması ise kamuoyunda ikiyüzlülük olarak değerlendirildi. Selçuk Özdağ,"Terörü kınamayan Demirtaş ve arkadaşları tek devletten ve tek bayraktan rahatsız. Ama tek millet olmayı öğrenecekler" dedi.
Tek millet olmayı öğrenecekler
19 Eylül 2015 11:44:00
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Türk bayraklı yürüyüşten rahatsız olması ise kamuoyunda ikiyüzlülük olarak değerlendirildi. Selçuk Özdağ,"Terörü kınamayan Demirtaş ve arkadaşları tek devletten ve tek bayraktan rahatsız. Ama tek millet olmayı öğrenecekler" dedi.

EZGİ ÇELİKANKARA

Teröre lanet yürüyüşünden rahatsız olan ve Türk bayrağına dair tepkilere neden olacak ifadelerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, teröre karşı duruşunu bir kez daha gözler önüne serdi. Halkı provoke etmeye yönelik sözlere imza atarak tehlikeli çağrıların baş aktörü olan Demirtaş, skandal açıklamasıyla terörden değil, teröre karşı tek ses olan milletin Türk bayrağını dalgalandırmasından rahatsız oldu. Seçim dönemlerinde birlik, kardeşlik, barış mesajı veren Demirtaş'ın Türk bayraklı yürüyüşten rahatsız olması ise kamuoyunda ikiyüzlülük olarak değerlendirildi.

Bayraktan rahatsızlıklarını biliyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Selahattin Demirtaş ve arkadaşlarının terörü ve PKK'yı kınamadıkları sürece "terörist" sıfatıyla adlandırılacaklarını vurguladı. HDP Meclis Başkanı adayı Dengir Mir Mehmet Fırat'a 'İstiklal Marşı okur musunuz?' sorusu yöneltildiğinde okurum diyemediğini hatırlatan Özdağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Dengir Mir Mehmet Fırat okumam deme cesaretini gösteremiyor. Hiçbir arkadaşımızın İstiklal Marşı'yla, bayrakla bir sorunu yok diyor. Millet, bayrak dediğinde kimi, neyi kastediyor, bilinmiyor. Selahattin Demirtaş ve arkadaşlarının veyahut terör örgütünün siyasal uzantısı HDP'nin bayraktan rahatsızlığını biliyoruz. Ayrı bir devlet, ayrı bir bayrak, ayrı bir İstiklal Marşı söylemek istiyorlar. Bunlar bölücüdür" dedi.

Terör kınıyoruz diyemiyorlar

Demirtaş ve arkadaşlarının terörü, teröristi kınıyoruz diyemediklerini, Türk bayrağına takıldıklarını ifade eden Özdağ, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir bayrağı vardır. Bu al yıldızlı bayraktır. Şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Bu bayrağın içerisinde Kürt, Çerkez, Laz'ın da kanı vardır. Bu bayrak 80 milyonun bayrağıdır. Demirtaş bunu öğrenecek, öğreteceğiz. Bayraktan rahatsız olanlar bu memlekette milletvekili oluyor. Bu memleketin ekmeğini yiyor. Bu saygısızlığa tahammül edemeyiz" diye konuştu.

Bayrağa karşı olan vatan düşmanıdır

Demirtaş'ın gerçek yüzünün ortaya çıktığına dikkat çeken Özdağ, "Türkiye'yi bölmek ve Kürtlere değil PKK'ya ayrı bir devlet kurmak istiyorlar. Retçi bir politika izliyorlar. Ama dağlara da çocuk götürüyorlar. Bir diğer yandan özerklik ilan etmek istiyorlar. Ülkedeki birlik, bütünlük ve beraberlikten rahatsızlar. Almanların, İngilizlerin hatta 72 milletten oluşan Amerika'nın bir bayrağı vardır ve gururlar taşırlar. Türk bayrağına karşı olanlar vatan hainidir, vatan düşmanıdır. Demirtaş, ırkçı kelimesini kullanmış. Oysa aynaya baksa kendisini görecek" dedi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme