TDV yurtlarında öğrenci kayıtları başladı
Türkiye Diyanet Vakfından (TDV) 2023-2024 eğitim öğretim yılı için öğrenci kayıtlarının başlandığı bildirildi.
TDV'den yapılan yazılı açıklamada, vakfın yurtlar ve sosyal tesisler iktisadi işletmesine bağlı öğrenci yurtlarında yeni eğitim öğretim yılı için tüm hazırlıkların tamamlandığı kaydedildi.
12 bin 128 barınma kapasitesi
Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, yeni eğitim öğretim yılında 29 ilde 37'si kız, 16'sı erkek olmak üzere, toplam 53 yurt binasıyla 12 bin 128 üniversite öğrencisine güvenli ve konforlu bir barınma imkanı sağlayacaklarını belirtti.
Yurtlarda sağlanan fiziki şartların yanı sıra öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapıldığını da aktaran Turan, "Öğrenciler, yurtlarda 7/24 kesintisiz sıcak su, sınırsız internet, ücretsiz çamaşır yıkama ve kurutma, kahvaltı ve akşam yemeği gibi imkanlardan eksiksiz faydalanabiliyor." ifadelerini kullandı.
Turan, öğrencilerin yurtlarda kaliteli ve ferah mekanlarda gençlerin ilim, inanç ve sosyo-kültürel dünyalarına da katkıda bulunduklarını belirterek, "Tecrübeli kadromuz ve öğrenci merkezli yönetim anlayışımızla yurtlarımızda barınan öğrencilerin daha donanımlı bireyler haline gelmeleri için ilmi, fikri, sosyal, bedensel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra kurs ve atölye çalışmaları, manevi programlar, sportif faaliyetler, geziler ve kamplar da düzenlenmektedir." bilgisini verdi.
Vakfın bursuna başvuru imkanı
Yurtlarda kalan öğrencilerin Vakfın burs imkanına da başvuru yapabildiğinin altını çizen Turan, yurtlarda ders çalışma salonları, TV-dinlenme odaları, spor salonları, kantin ve kütüphane gibi çeşitli ortak yaşam alanlarının da bulunduğunu aktardı.
Turan, ülke genelinde hızla genişleyen, temiz, nezih bir ortamda ekonomik fiyatlarla öğrencilere hizmet vermeyi sürdürdüklerine değinerek, kız ve erkek öğrencileri TDV yurtlarına kayıt olmaya davet etti.
Yükseköğretim düzeyinde eğitim gören tüm öğrenciler, "www.tdvyurt.com.tr" adresinden, yurtlar hakkında detaylı bilgi edinerek ön kayıt başvurusunu online yapabilecekler.
Türkiye Diyanet Vakfı ne zaman kuruldu?
13 Mart 1975'te dönemin Diyanet İşleri Başkanı Dr. Lütfi Doğan ve beraberinde yardımcıları Dr. Tayyar Altıkulaç, Yakup Üstün ile özlük işleri müdürü Ahmet Uzunoğlu tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çalışmalarına yardımcı olmak, İslam’ın yayılmasını ve din hizmetlerini üstlenecek bir nesil yetiştirilmesi amacıyla kuruldu.
Vakıf, 13 Ocak 1978 tarihli ve 16168 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 20 Aralık 1977 tarihli ve 7/14433 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile vergi muafiyeti kapsamına alınmış; 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun 6’ncı maddesine göre, 5 Ağustos 2005 tarihli ve 25897 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan karar ile izin almadan yardım toplayan kuruluşlardan sayılmıştır.
Faaliyetleri nelerdir?
Türkiye’de 1.003 şubesi, dünyada 149 ülkede faaliyeti bulunmaktadır. Vakıf ilk olarak, 1967 yılında inşaasına başlanan Ankara Kocatepe Camisini tamamlayarak hizmete açtı. Bu yıldan itibaren Türkiye genelinde 3 bin 817 cami, 2 bin 866 Kur’an kursu, 25 ülkede ise 100’ü aşkın cami ve okul inşa etmiştir.
Türkiye Diyanet Vakfı; 44 ciltlik İslam Ansiklopedisi başta olmak üzere birçok eser yayımlamış, 1983’den itibaren Ankara ve İstanbul’da Türkiye Kitap ve Kültür Fuarları düzenlemiştir.
Vakıf doğal afetler, kıtlık, savaş ve kriz gibi durumlarda bu bölgelere yardım götürmüş, Ramazan aylarında iftar çadırları kurmuş, Kurban Bayramlarında ise kurban kesim projeleri ile çeşitli bölgelerdeki muhtaç insanlara yardımlarda bulunmuştur.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.