TBB ENKAZ RADARI NEDİR?
TBB enkaz radarı nedir sorusu gündemde yer almaya başladı. Deprem bölgelerinde kusur durumlarının ve şüpheli olayların tespit edilmesini sağlayan enkaz radarı uygulaması TBB tarafından kullanıma sunuldu.
6 Şubat Pazartesi günü yaşanan iki büyük deprem ile toplamda on ilimiz büyük bir felakete sürüklendi. 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremlerde Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Osmaniye, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman'da büyük bir yıkıma neden olan deprem için arama kurtarma çalışmaları bazı bölgelerde tamamlandı. Enkazın kaldırılması sırasında şüpheli görülen olayların gözden kaçmaması için Türkiye Barolar Birliği enkaz radarı uygulamasını faaliyete geçirdiğini duyurdu.
ENKAZ RADARI NE İŞE YARAR?
Deprem bölgelerinde kullanılması için ön plana çıkan enkaz radarı uygulaması için vatandaşlar enkaz radarı ne işe yarar sorusunu araştırmaya başladı. TBB enkaz radarı ile ilgili yaptığı açıklamada; TBB olarak Enkaz Radarı uygulamasıyla göçük yaşanan her binayı kayıt altına alıyor, ihmalleri ortaya çıkarıyoruz. Deprem bölgesindeki gönüllüleri, alanda görev yapacak meslektaşlarımızla birlikte yargı süreci için görüntü arşivi oluşturarak delillerin toplanmasına yardımcı olmaya ve ücretsiz olan Enkaz Radarı mobil uygulamasını kullanmaya davet ediyoruz. Deprem bölgesindeki bütün enkazları kayıt altına alarak, adaletin yerini bulmasına hep birlikte yardımcı olabiliriz. Hiçbir yurttaşımız savunmasız kalmayacak." ifadelerini kullandı. Enkaz radarı uygulaması ile bölgede var olan herhangi bir kusurun gözden kaçmaması amaçlanmıştır.
ENKAZ RADARI NASIL KULLANILIR?
Enkaz radarı nasıl kullanılır sorusu da merak edilen konular arasında. İos uygulaması ile enkaz radarı uygulaması indirilme işlemi tamamlandıktan sonra uygulama açın. Açılan uygulamaya enkaz bölgesinin konum ve adres bilgilerini eksiksiz bir şekilde ilgili alanlara girin. Enkaz bölgesinin görsellerini her açıdan olacak şekilde çekip uygulamaya yükleyin. Enkazda bulunan inşaat demirlerinin de fotoğraflarını çekerek uygulamaya dahil edin. Demirlerin kalınlık biriminin net bir şekilde belirlenebilmesi için kalem ya da parmakla kıyaslayarak fotoğraflayın. Beton ya da çimento gibi inşaat malzemeleri arasında görünür olan demirleri ve diğer cisimleri fotoğraf ya da video ile her yönden görünebilecek şekilde çekip uygulamaya ekleyin.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.