Tayland'da İslam konferansı
Tayland'da düzenlenen "Merhamet: Budizm ve İslam arasında köprü" başlıklı konferansta konuşan Budist Rahip Maha Paitoon Kalayanataro, "Verme duygusu insana bir şey kaybettirmez, aksine kazandırır." dedi. Kalayanataro, vermenin almaya kısayla üstün olduğuna vurgu yaptı.
Nüfusunun çoğunluğu Budist olan Tayland, "Merhamet: Budizm ve İslam arasında köprü" konulu konferansa ev sahipliği yapıyor. Konferans, Mahidol Üniversitesi Uluslararası Budist - Müslüman Anlayış Merkezi tarafından düzenleniyor.
Konferansta bir sunum yapan Budist rahip Maha Paitoon Kalayanataro, "Düşüncelerinizde merhamet hissi var ise bu sizin hareketlerinize ve konuşmalarınıza yansıyacaktır. Bu nedenle kendimizi merhamet hissi ile doldurmalıyız. Doldurmalıyız ki, başkalarına örnek insan olabilelim." ifadelerini kullandı.
Kişinin kendisine nasıl davranılması istiyorsa, başkalarına da o şekilde davranması gerektiğini ifade eden Kalayanataro , "Merhamet beni motive ediyor. Çünkü ihtiyacı olan birine yardım etmek, kalpler arasında bir köprü kuruyor. En önemlisi, ihtiyacı olana verme hiç bir zaman insana bir şey kaybettirmez, aksine kazandırır. Almaktan çok vermeyi düşünmemiz gerekiyor." dedi.
Rahip Kalayanataro, bu anlayışın İslam'da zekat verme şeklinde olduğunu belirterek, sözlerini İslam'daki zekat anlayışını beğendiğini söyleyerek tamamladı.
Farklı kültürleri bilmek gerekiyor
Konferansta bir konuşma yapan Prince of Songkla Üniversitesi'nden Prof. Zakee Phitakkumphol, "Tayland'ın güney sorunları" adlı konuşmasında, olayların altında insanların birbirlerinin kültürlerini bilmemeleri, insanların birbirlerinin kültürünü öğrenme şansı bulacakları ortamların oluşturulması sorunları yattığını belirtti.
Konuşmacı Brunei Sultanlığı Universitesi'nden Prof Dr. Osman Bakar ise Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) merhamet örneklerini paylaşarak, "Efendimizin hayatının her saniyesinde merhamet ve şefkat görüyoruz. Savaşlarda bile Efendimiz düşmanlarına karşı bile şefkat ile davranmıştır." dedi.
Sunum sonrasında Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamada bulunan Prof. Zakee Phitakkumphol, "Günümüzde Müslüman, Budist okulları bulunuyor. Aileler kendi çocuklarını kendi dininde yetişmesi için o okullara gönderiyor. Bu okullara giden çocuklar başka dinin kültürünü öğrenme şansından mahrum kalıyor." şeklinde konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.