Dolar (USD)
34.07
Euro (EUR)
37.77
Gram Altın
2797.68
BIST 100
9774.49
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tasfiye olmasın, satılsın

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bugün gerçekleşecek Bank Asya'nın satış ihalesiyle ilgili herhangi bir uzatma olmayacağını bildirdi.
Tasfiye olmasın, satılsın
15 Temmuz 2016 10:37:00
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bugün gerçekleşecek Bank Asya'nın satış ihalesiyle ilgili herhangi bir uzatma olmayacağını bildirdi.

İhalede A grubu hisse satışının yapılacağını anlatan Canikli, bu gruptaki hisseleri alanların banka yönetiminde söz sahibi olabileceğine işaret ederek, "A grubu hisselerin toplam içindeki oranı yüzde 40. Yani, A grubu hisselerin yarısından fazlası alınırsa banka alıcılar tarafından kontrol edilir. Yüzde 20'nin üzerinde bir satış olduğu zaman A grubu hissede o zaman satış mümkün olabiliyor. Alacak kişi yönetim anlamında yüzde 51'ine sahip olmadığı zaman, alması için bir neden yok" diye konuştu. 1 yıllık sürede işin sonuçlanması gerektiğine işaret eden Canikli, "Tasfiye aşamasına gitmesin, birileri alsın, faaliyetine devam etsin" dedi.TEMİZ PARA GELECEKVarlık Barışı'nda aradıkları tek şartın 'temiz para' olduğunu belirten Canikli, "Kara parayı kesinlikle Türkiye'ye sokmayacağız. Kara paraya kapalıyız. Temiz parayı Türkiye'ye çekmemiz gerekiyor" dedi. Suriyeli sığınmacılara TOKİ'den verilecek konutların bedava olmayacağını da belirten Canikli, "Vatandaşlarımıza yaptığımız gibi uzun vadeli ödeme imkanı sunuluyor" mesajı verdi. Canikli, terörle mücadeleye ilişkin olarak da "Bu klasik terörle mücadele tanımının içine sığmayacak, onun çok ötesinde bir mücadele. Hatta Türkiyeaçısından bir yeniden istiklal mücadelesi, ölüm kalım mücadelesi olarak da nitelendirilebilir" dedi. Avrupa Parlamentosu'nun terör örgütünün reklamını yapan bir sergiye müsaade etmesini eleştiren Canikli, "Terör örgütü ve arkalarındaki güç hendeğe gömülmüştür" diye konuştu.750 MİLYON TL ÜRETİCİYE KALACAKEkonomik Müjdeler Paketi'ne ilişkin bilgi de veren Canikli, "Şirket kuruluşundan itibaren yapılan tüm sözleşmelerde, her işlemlerde mutlaka bir harç ve damga vergisi vardır. Şimdi bunların hemen hemen tamamı bu paketle kaldırılıyor. Bunun da yıllık olarak 700-750 milyon liralık bir kaynağın sadece bu fasılda yatırımcıya, üreticiye, şirkete aktarılması anlamına geliyor. Devlet yaklaşık 700 milyon liralık bir kaynağı doğrudan bu alana bırakıyor" değerlendirmesinde bulundu.