Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2840.90
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tarım Bakanlığı'ndan vurgun iddialarına sert yalanlama

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önceki gün bir gazetenin ortaya attığı 'hayvan ithalatında vurgun yapılacağı' iddiasını sert bir dille yalanladı.
Tarım Bakanlığı'ndan vurgun iddialarına sert yalanlama
03 Şubat 2017 10:55:00
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önceki gün bir gazetenin ortaya attığı 'hayvan ithalatında vurgun yapılacağı' iddiasını sert bir dille yalanladı.

Şerif Varol/İstanbul

Söz konusu gazetenin manşetinden duyurduğu iddiaya göre hayvan ticareti yapan Macaristanlı büyük bir firma Güney Amerika ülkelerinden 20 bin angusu Macaristan'a getirerek küpelerini değiştirdi. Bu anguslar da büyük bir Türk firması üzerinden Türkiye'ye satılacaku2026

Tarım Bakanlığı yaptığı açıklamada; 'bu haberin asılsız, mesnetsiz ve karşılıksız boş iddialardan oluştuğunu belirterek gerçeklerle uzaktan yakından alakası bulunmamaktadır' dedi.

Açıklamanın devamında ise şöyle denilmiştir;

'Somut bilgi içermeyen,içi ve altı boş bu haberin manşetten verilmiş olması habercilik anlayışına yakışmamıştır.

Bu haber yapılırken gazeteciliğin "Tarafların görüşlerinin alınması"nı öngören temel etik değerine de riayet edilmemiştir.

Bu tarz habercilik, 'sorumlu habercilik' değil, 'sorunlu habercilik'tir.

Her şeyden önce, haberde cevap vermeyi gerektirecek ne somut bir bilgi ne belge ve delil ne de kaynak vardır.

Olması mümkün olmayan varsayımlar üzerinden kurumlar ve kişiler, töhmet ve zan altında bırakılmakta, karalanmakta ve itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır.

Aynı zamanda bilerek ya da bilmeyerek sektöre zarar verilmektedir.

Bu haber hayal mahsulüdür çünkü Et ve Süt Kurumu'nun 2017 yılı canlı hayvan ithalatına ilişkin Macaristan ile yapılmış sözleşmesi bulunmamaktadır.

Haberi yaparken Bakanlığımıza ya da Et ve Süt Kurumu'na sormuş olsaydınız Macaristan'la canlı hayvan ithalatına ilişkin yapılmış bir sözleşme bulunmadığı gerçeğini öğrenir, okuyucuları ve kamuoyunu yanıltmış olmazdınız.

Sonuç olarak, ülkemiz hayvancılığına hizmet etmediği açık, bu asılsız iddianın, neye veya kimlere hizmet ettiği kuşkuludur.'