Dolar (USD)
33.97
Euro (EUR)
37.69
Gram Altın
2724.43
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tarihsel hafızamız hala dipdiri

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Misak-ı Milli'den 15 Temmuz'a" panelinde konuşan Milat Gazetesi Medya Grup Başkanı Ahmet Zeki Gayberi, "Türkiye artık eski Türkiye değil. 15 Temmuz ruhu gösterdi ki tarihsel hafızamız dipdiri" dedi.
Tarihsel hafızamız hala dipdiri
29 Ocak 2018 09:09:00
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Misak-ı Milli'den 15 Temmuz'a" panelinde konuşan Milat Gazetesi Medya Grup Başkanı Ahmet Zeki Gayberi, "Türkiye artık eski Türkiye değil. 15 Temmuz ruhu gösterdi ki tarihsel hafızamız dipdiri" dedi.

Özlem DOĞAN/DİYARBAKIR

Diyarbakır Yenişehir'de "Misak-ı Milli'den 15 Temmuz'a" paneli gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Yazar Sabiha Doğan'ın yaptığı, Milat Gazetesi Medya Grup Başkanı Ahmet Zeki Gayberi, Yayın Koordinatörü Serdar Arseven, Ankara Temsilcisi Bayram Zilan, Gazeteci Ahmet Ay ve 15 Temmuz Gazisi Enes Babacan'ın konuşmacı olarak yer aldığı panele ilgi büyüktü.

Programa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yenişehir Belediye Başkanı Serdar Kartal, Sur Belediye Başkanı Bilal Özkan, Kayapınar Belediye Başkanı Ozan Balcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz şehit ve gazilerimize çok şey borçluyuz

Milat Gazetesi'ne 15 Temmuz'u unutturmamak adına paneller düzenlediği için teşekkürlerini ileterek açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "15 Temmuz gecesi Ankara'da genel merkeze geldiğimde kapı önünün insan dolu olduğuna şahit oldum. Meclise geçerken meclisi bombaladılar. Sabah olduğunda darbecilerin büyük bir başarısızlığa uğradığını gördük. FETÖ'cülere canları pahasına geçit vermeyen şehitlerimiz ve gazilerimiz olmasaydı Türkiye biterdi ve bizim yaşamamız mümkün değildi" dedi.

Türkiye olarak ilerlemeye devam edeceğiz

Diyarbakır'ın Türkiye'nin en kadim şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Yenişehir Belediye Başkanı Serdar Kartal, "Geleceğe umutla bakan şehrimiz, büyük Türkiye'nin doğuşuna kardeşlik duygusu ve Müslümanlığıyla en büyük katkıyı sunacaktır. Birileri kendi teknolojimizi geliştirmemizi, eğitimde ilerlememizi, yollar köprüler yaparak büyümemizi çekemedi ve darbeye kalkıştı. Onlar istemese de biz ilerlemeye, büyümeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Tarihsel hafızamız hala dipdiri

Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, 15 Temmuz ruhunun da bunun en büyük ispatı olduğunu söyleyen Milat Gazetesi Medya Grup Başkanı Ahmet Zeki Gayberi, "15 Temmuz gecesi bir arkadaşım Kısıklı'da bir gencin, 'Yetişin Abdülhamid'i indiriyorlar' diye bağırdığını anlattı. Bu bizim toplumsal ve tarihsel hafızamızın diri olduğunu, bazı şeyleri unutmadığımızı gösteriyor. Bizim siyasi haritalarımız milli haritalarımız değil. Bizim gönül coğrafyamızın sınırları çok daha geniş. Batı'nın tabiriyle Osmanlı hasta adamdı. Fakat artık biz delikanlı adamız" dedi.

Tepelerine bineriz

Milat Gazetesi Yayın Koordinatörü Serdar Arseven şöyle konuştu: "Devletleri çökerten, yıkan Siyonizm planladığı hedefi genelde 12'den vuruyor. Fakat biz, bizi yok etmeye geldiklerinde tepelerine biniyoruz. Lakin 15 Temmuz zaferini kutlarken göz ardı etmememiz gereken hususlar var. Yarına ilişkin iyi bir oyun kurgumuz yok. Erdoğan'ın olmadığı bir gün gaflete düşürüldüğümüz bir gün gelirler ve bugüne kadar kazandıklarımızın hepsini elimizden alırlar. Eğitim ve kültür alanında eksiklerimiz var ve bu eksiklerimizi gidermek zorundayız."

Bu ülkenin kahramanları bitmez

15 Temmuz'da darbe kalkışmasını haber alır almaz abdest alıp içinde Suriyelilerin de bulunduğu kırk kişilik bir grupla Atatürk Havalimanı'na gittiğini ifade eden Gazi Gazeteci Enes Babacan, "7'den 70'eherkes Başkomutanımız Erdoğan'ın emriyle sokağa çıktı. Havaalanındaydım. Bir kurşun sesi geldi. Yanımda duran 16 yaşındaki Mahir vuruldu, kalbinden kan sızıyordu. Yardım etmek isterken ben de vuruldum. Gözlerimi sabah hastanede açtım. Bana doktor 'iyi misin' dedi. Ben ise 'Cumhurbaşkanımız yaşıyor mu' diye sordum. Eğer başkomutanımız yaşıyorsa sırtımız yere gelmez diye düşündüm ve de gerçekten de öyle oldu. Bu vatanın kahramanları; Mahirleri, Ömer Halisdemir'leri bitmez. Biz birlikte varız" ifadelerini kullandı.

Milletimiz daima seferberlik ruhu taşır

Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu vurgulayan Gazeteci Yazar Sabiha Doğan, "Geçmişten günümüze yaşananlara bakınca kutsallarımız tehdit altında kaldığında milli mücadele kararlılığındaki milletimizin bu bütünlüğü korumak adına canıyla, malıyla seferber olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz ruhu da işte budur" şeklinde konuştu.

Hep birlikte vatanımıza sahip çıktık

Diyarbakır ne kadar mazlumsa ABD'nin, Fransa'nın ve Tel Aviv'in o kadar zalim olduğunun altını çizen Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Bayram Zilan, "15 Temmuz'da Ankara'ya bombalar düşerken Diyarbakır insanı sokağa çıkıp ülkesine, milletine, dinine ve iradesine sahip çıktı. O gün Kürdüyle Türküyle sokağa inmeseydik bugün muhtemelen bu paneli yapmıyor ve Afrin'e girememiş olacaktık. 15 Temmuz ruhu olmasaydı her on yılda bir Ankara'yı başka bir başkent emrine veren apoletliler zafer kazanmış olacaktı. Ancak şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde mukaddes bir zafer kazandık" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Yazar Ahmet Ay'ın da 15 Temmuz darbesi ve tarihsel kronolojiyi anlattığı panel Milat Gazetesi konuşmacılarına verilen plaket takdimi ardından sona erdi.