Tarihi Maraş Çarşısı'nda esnaf kepenk açmaya başladı
Dulkadiroğlu Alaüddevle Bey'in 1500'lü yıllarda taş ve ahşap kullanılarak inşa ettirdiği, 495 iş yerinden oluşan 9 girişli Tarihi Maraş Çarşısı da 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi.
Bu nedenle bir süredir iş yerlerini açamayan esnaftan bazıları, hasar görmeyen iş yerlerini yeniden açmaya başladı.
Bakırcı esnafından Sultan Sarıbıyık, baba mesleği bakırcılığı yıllardır sürdürdüğünü söyledi.
Depremlerin ardından bir süredir dükkanlarının kapalı kaldığını anlatan Sarıbıyık, herşeye rağmen hayatın normale dönmesi için yeniden kepenk açtıklarını kaydetti.
İki haftanın ardından dükkanlarına gelerek temizlik yaptıklarını ifade eden Sarıbıyık, "Depremden sonra da mesleğimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Aslında ben pes etmiştim ama oğlumun desteği ile devam ettirmeye çalışıyorum. Bugünümüze hamdolsun, biraz temizledik düzenledik." dedi.
Depremde 11 yakınının yaşamını yitirdiğini dile getiren Sarıbıyık, teyzesinin, kuzenlerinin, çok yakın arkadaşlarının ve sanat eserlerini yapan iki ustalarını kaybettiklerini belirtti.
Sarıbıyık, "Benim tek tesellim çocuklarımın sağ olması. Depremler nedeniyle dükkanımızda camlar kırılmış bütün malzemeler yerdeydi. Biraz toparlanmaya çalıştık. İyi olacak inşallah, umudumuz var." diye konuştu.
Esnaf Emir Özdemir, depremler nedeniyle dükkanındaki tüm malzemelerin yere düştüğünü belirtti.
Bir haftadır dükkanının açılması için temizlik çalışması yaptıklarını anlatan Özdemir, "İki haftadır kapalı kaldık. Yavaş yavaş işlerimiz de oluyor. İnsanlar da çarşıya geliyor artık, toparlanacağız bir şekilde." dedi.
Özdemir, dükkanı ilk açtığında bütün malzemelerin birbirine karıştığını gördüğünü anlatarak, hasarlarının büyük olduğunu söyledi.
"Kimisi kırılmış yamulmuş vaziyette. Yavaş yavaş yaşam normale dönüyor. İhtiyaç duyulan çaydanlık ve temel ihtiyaç olan malzemeler daha çok satılıyor." diyen Özdemir, çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.