Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2492.11
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tarihi Göbeklitepe bilgisayar oyunu oluyor

Dünyanın bilinen en eski inanç merkezi olması dolayısıyla tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe, bu kez dijital oyun tutkunlarını keyifli bir yolculuğa çıkaracak.
Tarihi Göbeklitepe bilgisayar oyunu oluyor
22 Temmuz 2022 23:31:23
Dünyanın bilinen en eski inanç merkezi olması dolayısıyla tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe, bu kez dijital oyun tutkunlarını keyifli bir yolculuğa çıkaracak.

Her etabı soluksuz bir mücadeleye sahne olacak Göbeklitepe oyunu için geri sayım başladı. Son yıllarda hakkında çıkan haberler ve konu olduğu dizilerle tüm dünyanın ilgisini çeken Şanlıurfa’daki Göbeklitepe, şimdi de bir bilgisayar oyunu olarak gündeme giriyor. Türk Oyun Firması “Allocate Games” tarafından tasarlanan oyunda Göbeklitepe’nin ihtişamlı tarihinde bir yolculuk yapılıyor.

“Edessa: School of Wizardry” adı ile oyun, oyuncularını gerilim dolu fantastik bir maceraya çıkarıyor. Göbeklitepe Tapınağı’nın içerisinde geçen oyunda animasyon dünyasının etkileyiciliği gözler önüne serilirken oyunun görsel kalitesi sizleri gerçek bir yolculuğa sürüklüyor hissi veriyor. Her bir etapta farklı canavarlar ile savaşılan ve bulmacalar çözülen oyunun güçlü bir yazılıma sahip olması oyun sektöründe de dikkatleri üzerine çekiyor.

göbeklitepe (1)_7f8d289f2b1120cc3db5508fc0883806.jpeg

Destansı bir yolculuk

Günümüzde Göbeklitepe olarak adlandırılan bu tapınak, Neolitik Çağa ait olan ve M.Ö. 9600 yılına dayanan tarihi ile önemli bir antik kenttir. Bugün günümüzde Göbeklitepe’nin sadece yüzde onu gün yüzüne çıkarılabilmiştir. 1986 yılında bir çiftçi tarafından ilk kalıntıları bulunmuş, 1994 yılında ise ilk arkeolojik çalışmalar yapılmıştır. Günümüzde Göbeklitepe’nin kazı çalışmaları devam etmekte olup gizemine yönelik araştırmalar sürmektedir. Göbeklitepe’nin 12 dinin merkezi olduğu ve dünya üzerinde yer alan her iki kişiden birinin köklerinin Urfa’ya dayandığı iddia edilmektedir.

Dünya üzerindeki en eski tarihi yapı olarak kayıtlara geçmesi birçok film ve dizi için etkileyici bir konu olmuştur. Edessa: School of Wizardry, mistik olayları ve savaşı bir araya getiren, tarihi yerlere ev sahipliği yapan bir bilgisayar oyun. Tarih ve oyun severleri bir araya getiren bu oyun, sizleri destansı bir yolculuğa çıkarıyor.

göbeklitepe (2)_7bb120ddb05bf377a0c6eb330bd1ff89.jpeg

Tarihe adını yazın

Göbeklitepe’nin anlatıldığı Edessa School of Wizardry oyunu, oyun dünyasına yeni bir soluk getiriyor. Klasik oyunların aksine bilgisayar başında asa kullanıyormuş hissi yaşatan bu oyunda büyülü bir savaşın savaşçısı oluyorsunuz. Her bir etapta verilen görevleri tamamlıyor ve yaratıklara karşı mücadele ediyorsunuz. Göbeklitepe’nin iyilik için kurulan kudretli gücünü tekrar iyilikle buluşturmak ve dünyanın tekrar mutlu bir yer olabilmesi için savaşıyorsunuz. Bu büyülü dünyada yer alabilmek için ise yapmanız gereken tek şey bilgisayarlarını başında oyunun bir parçası olmak oluyor.

Bu savaşta yerini alan her bir oyuncu, asaları ile semboller çizerek büyünün gücünü kullanır. Semboller, farklı büyüleri temsil eder. Etaplar arasında yer alan bulmacaları çözmek her bir bölüm için ipucu taşır ve sizi bir sonraki etaba çıkarır. Çözülen her bir bulmaca ile yeni bir yaratık ile karşılaşılır. Oyun tutkunları beş bilgenin yanında savaşarak tarihe adlarını yazarlar.

göbeklitepe (3)_97fe2c8fa1acc73cd0fb054ea7e023ce.jpeg

28 Temmuz'da çıkıyor

28 Temmuz 2022’de yayınlanacak olan Edessa, tarih ve oyun tutkunlarında şimdiden büyük merak uyandırdı. Dünya için önemli bir tarihi merkez olan Göbeklitepe’de geçen bu oyun, henüz yayınlanmadan her yaştan oyuncunun büyük ilgisini çekti. Allocate Games tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan bu oyun gizem, macera, gerilim ve korku kategorilerine giriyor. Gelişmiş tapınak görselleri içerisinde geçen oyun, Göbeklitepe’nin yakından görülmesine olanak tanıyor