Tansun Çiller'den geç gelen itiraf
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tensip kararıyla Çiller'in talimatla ifadesinin alınmasına kararvermişti. Çiller, 26 Eylül 2013'te 4 sayfalık ifadesini yazılı olarak İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'neverdi. Dava dosyasına giren ifadesinde Çiller, özetle şunları söyledi:
"İçişleri Bakanı Meral Akşener'den BÇG belgelerini, milletten saklanmaması gerektiği düşüncesiyle Başbakan Necmettin Erbakan'a iletmesini istedim. Erbakan, belgeleri Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e götürmüş. Demirel'in belgeleri üst rütbeli subaylar ile paylaşması üzerine sivil toplum kuruluşları ve basında ailem ve benim aleyhimde karalama kampanyası başladı.
'Milli irade hiçe sayıldı'
Erbakan'a 28 Şubat kararlarının görüşülmeksizin Genelkurmay Başkanı ve komutanları emekliye sevk etmemiz gerektiğini söyledim. Erbakan, kararnameyi Demirel'in imzalamayacağını söyleyince 'o zaman erken seçime gideriz' dedim. Erbakan bu teklifi 'Meclisten erken seçim kararı çıkaramayız, çıkarsak bile bizi seçime sokmazlar, partilerimiz hakkında kapatma davası açarlar ve toplumdaki gerilim artar' gerekçesiyle kabul etmedi.
28 Şubat darbesinin geçmişte, tankla, tüfekle yapılan darbelerden farkı, darbe yapılacağı korkusunun bilinçli bir biçimde egemen kılınarak, kesin değil süreç şeklinde yapılmış olmasıdır. Bu süreçte bir kısım sivil gruplar ve kuruluşlar, askeri cenah ile irtibatlı bir biçimde birlikte hareket etmiş ve hükümetin faaliyet alanı daraltılarak, hükümet programını uygulaması engellenmeye çalışılmış ve neticede milli iradeye rağmen hükümet çökertilmiştir.
'Gerçek dışı belge üretildi'
BÇG, bir kısım sivil kesimler ile işbirliği içinde hükümeti düşürmeyi planlamış ve uygulamayı da beni ve aile bireylerimi, gerçek dışı belgeler üreterek, asılsız haberler, çeşitli beyanlar ve her türlü yöntemlerle kamuoyu önünde yıpratmak suretiyle DYP parçalanarak millet iradesinin Meclis'e gönderdiği çoğunluğun, bir başka iradeye teslim edilerek, azınlığa dönüştürülmesine ve iktidarın düşürülmesi amacına ulaşılmıştır.
'Vekil ikna odaları kuruldu'
Bu işbirliği çerçevesinde otellerde milletvekili ikna odaları kurulmuş, milletvekilleri şantaj, korku, ikbal, menfaat vaatleriyle DYP'den koparılmış, güvenoyu alacak sayıya ulaşılmasına kadar beklenip, ne karşılığında olduğu belli olmayan transferler sonucu kurulan bu hükümetin gerçek milli iradeyi temsil ettiğini söylemek mümkün değildir.
'Milletimiz fakirleştirildi'
Nitekim milli irade ipotek altına alınarak kurdurulan yeni hükümet, bizim yapmadığımız başta 8 yıllık zorunlu eğitimi uygulamaya koyduğu gibi çok sayıda yeni banka kurmuş, ileriki yıllarda bunlar batırılarak milletin sırtına trilyonluk yükler bindirilmiş ve maalesef milletimiz fakirleştirilmiştir. Sonuçta her darbe gibi mağdur yine milletimiz olmuştur. Gensoru ile düşürülen Cumhuriyet tarihinin ilk hükümeti de bu hükümet olmuştur. Başbakanı da ihalelerdeki yolsuzluklar sebebiyle Yüce Divan'da yargılanmıştır.
'Başbakanlıktan vazgeçtim'
BÇG belgelerini ilk kez biz ortaya çıkardık. BÇG'nin öncelikli hedefinin DYP liderinin örtülü olarak yıpratılarak siyaseten bitirilmesi yolu ile DYP'nin çökertilmesi ve hükümetin düşürülmesi olduğu açıkça anlaşılmıştır. Bu duruma son vermek, Türkiye'nin önünü açmak, askeri vesayetten kurtarmak ve demokrasinin yerleşmesi için başbakanlıktan dahi vazgeçtim. Demokrasi ve ülke menfaati için en radikal çözümleri, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarını azletmek dahil her türlü tedbiri almaya çalıştım ancak, daha o gün, 15 yıl sonrasını görmüş olmama ve bunu defaatle, ilgililer nezdinde seslendirmeme rağmen uygulama olanağımız engellenmiş oldu.
Sadece askeri vesayetin kaldırılması ile değil, iktidar olmak için her şeyi mübah gören siyasetçiler ve istediklerini almak için her türlü iftirayı atan demokrasi düşmanları ile de mücadele ettim. Esasen bugün iktidarda olanlar da, ancak devlet başının desteğini aldıktan sonra bu hesabı sorabilir hale gelmiştir."
Kaynak: Milliyet
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.