Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Taksim Platformu ve Lufthansa

Ekonomist İbrahim Kahveci, Lufthansa'nın THY ile ortaklığını sonlandırma kararıyla Gezi Parkı Platformu'nun 3.köprü ve yeni havalimanına neden karşı çıktığının anlaşıldığını belirtti.
Taksim Platformu ve Lufthansa
28 Kasım 2013 16:55:00
Ekonomist İbrahim Kahveci, Lufthansa'nın THY ile ortaklığını sonlandırma kararıyla Gezi Parkı Platformu'nun 3.köprü ve yeni havalimanına neden karşı çıktığının anlaşıldığını belirtti.

İbrahim Kahveci, Türkiye gazetesindeki bugünkü köşesinde Alman havayolu devi Lufthansa'nın THY ile ortaklığını neden sonlandırdığını yazdı.

Taksim Platformu'nun talepleri

Kahveci, Gezi Parkı olayları sırasında Taksim Platformu'nun: "Kanal İstanbul olmayacak, üçüncü köprü yapılamayacak ve yeni havaalanı inşa edilmeyecekti..."gibi taleplerle milli ekonomik çıkarların sabote edildiğinin ortaya çıktığını ifade etti.

Türkiye'de başarılamayan hareketin sadece bir ay sonra Mısır'da başarıldığını belirten Kahveci şunları kaydetti: "Prova Türkiye'de yapılmıştı. Hatta sonraki aylarda İtalya'da da göstericiler sokaklarda büyük projeleri protesto ederken "biz bunları bir yerden biliyoruz" demedik bile.

Gezide gezenler nerelere dokunduklarını son Lufthansa kararında bir kez daha görebilirler. Gezinin yalancı medyasının on yıldır "ha battı ha batacak" diye yazıp durduğu Türk Hava Yolları'ndan bahsediyorum.

Yeni havaalanı Frankfurt'u bitirecek

Lufthansa Almanya-Türkiye uçuşlarında her geçen yıl pazarını THY'ye kaptırıyor. Önce ortaklık girişimleri ile konumunu korumaya çalıştı; olmadı.

Zaten transit uçuşların merkezi olan Frankfurt havaalanı da yakında 130 milyon yolcuya hizmet verecek İstanbul yeni havaalanına pazarını kaptırmak durumunda. Nasıl olmasın ki; İstanbul transit uçuşlarda 3 saatlik avantaj sağlıyor. Ve Taksim Platformu yeni havaalanına hayır demişti. Lufthansa ortak mil kararını askıya aldı. Artık uçuş millerinin sadece yüzde 25'i yazılacaktı."

Uydu yapan Türkiye neden otomobil yapamıyor?

Alman Der Spiegel Dergisi'nin THY'nin Lufthansa için ideal ortak olmaktan çıkıp ciddi rakip konumuna geldiğini hatırlatan Kahveci, "İşin bir sonraki adımı zaten Frankfurt havaalanının sorunuydu. Ve Lufthansa mart ayından sonra THY ile ortak uçuşları da askıya alacağını ilan etti. Almanya ortaklı medyanın on yıldır içeriden yıkamadığı THY'yi şimdi de dışarıdan yıkmaya çalışanlar eklendi. Bir şirket bu kadar saldırıya uğruyor ve bu kadar hızlı büyüyorsa özel sektör neden bu büyümeye ayak uyduramıyor? Veya uydu yapan Türkiye neden otomobil yapamıyor?" ifadelerini kullandı.