Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.19
Gram Altın
2982.17
BIST 100
9042.92
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Takımlarımızın Avrupa'daki rakipleri belli oldu

Avrupa da başarılı bir sezon geçirmeyi hedefleyen Türk takımları zorlu sınavı fire vermeden atlattı. Gruplardan çıkarak bir üst tura yükselen temsilcilerimizin rakipleri belli oldu.
Takımlarımızın Avrupa'daki rakipleri belli oldu
04 Ağustos 2023 13:51:07
Avrupa da başarılı bir sezon geçirmeyi hedefleyen Türk takımları zorlu sınavı fire vermeden atlattı. Gruplardan çıkarak bir üst tura yükselen temsilcilerimizin rakipleri belli oldu.

Sezona Avrupa Kupalarından dolayı erken başlayan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor kulüpleri rakipleri mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

Galatasaray'da hedef play off'lara kalmak

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Slovenya ekibi Olimpija Ljubljana eşleşen Galatasaray play off'a kalmak için zorlu iki maça çıkacakken, diğer temsilcilerimiz Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor ise UEFA Konferans Ligi 2. eleme turu rövanş maçlarını tamamlayarak bir üst tura yükseldi.

Türk takımlarının UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki rakipleri belli olurken bir üst tura çıkabilmek için yoğun bir mücadele verilecek.

konferans_7e6d47bd325435e5f3634c73e9522859.jpg

İşte temsilcilerimizin rakipleri

Beşiktaş: Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü ile eşleşti. İlk maçta 2-2 berabere kaldıkları Bosna Hersek'in Zeljeznicar takımını rövanşta 2-0 mağlup eden Neftçi Bakü, tur atlayarak Beşiktaş'ın rakibi oldu.

Fenerbahçe: Slovenya temsilcisi Maribor ile eşleşti. Lüksemburg'un Differdange takımıyla ilk maçta 1-1 berabere kaldıktan sonra rövanşta 4-3 galip gelen Maribor, Fenerbahçe'nin 3. eleme turundaki rakibi oldu. İlk maç 10 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak, rövanş ise 17 Ağustos'ta Maribor'da yapılacak.

Yukatel Adana Demirspor: Hırvatistan temsilcisi Osijek ile mücadele edecek. Macaristan ekibi Zalaegerszegi'yi ilk maçta 1-0 ve rövanşta 2-1'lik skorlarla yenen Osijek, Adana Demirspor'un 3. eleme turundaki rakibi oldu. NK Osijek’in teknik direktörlüğünü, Türkiye'de Fenerbahçe ve Galatasaray formaları giymiş olan, aynı zamanda teknik direktörlük kariyerinde Antalyaspor, Rizespor ve Göztepe’yi çalıştıran Stjepan Tomas yapmaktadır.

eleme turu müsabakaları, 10 ve 17 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

Neftçi Bakü:

Neftçi Bakü, Azerbaycan'ın en ünlü ve başarılı futbol kulüplerinden biridir. Başkent Bakü'yü temsil eden kulüp, ülke genelindeki tüm yarışmalarda önemli başarılar elde etmiştir. Neftçi, Azerbaycan Premyer Ligası'nda 9 kez, Azerbaycan Kuboku'nda 7 kez ve Azerbaycan Süper Kupası'nda 2 kez şampiyonluk yaşamıştır. Ayrıca, uluslararası alanda da bir başarı elde ederek Bağımsız Devletler Topluluğu Kupası'nı kazanmış ve Azerbaycan futbol kulüpleri arasında uluslararası düzeyde ilk şampiyonluğunu elde etmiştir.

2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi play-off aşamasında Kıbrıs'ın APOEL takımını iki maçın sonucuna göre 4-2 yenerek grup aşamasına katılmaya hak kazanarak Azerbaycan futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirmiştir. Kulüp iç saha maçlarını Bakcell Arena'da oynamaktadır.

Maribor:

Nogometni Klub Maribor, Slovenya'nın Maribor şehrini temsil eden başarılı bir futbol kulübüdür. 12 Aralık 1960 tarihinde kurulmuş olup, Slovenya'nın PrvaLiga adı verilen en üst düzey futbol liginden hiç düşmemiş üç kulüpten birisidir.

Kulüp, Slovenya Ligi'ni dokuz kez, Pokal Nogometne zveze Slovenije adı verilen milli kupayı altı kez ve Slovenya Süper Kupası'nı bir kez kazanarak ülkenin en tanınmış ve başarılı kulüplerinden biri olmuştur. Özellikle 1990'lar ve 2000'lerin başlarında başarılı bir dönem geçiren Maribor, yedi kez üst üste lig şampiyonluğu ve üç kez lig kupasını kazanarak zirveye ulaşmıştır. 1991 yılında Slovenya'nın bağımsızlığını kazanmasından önce Yugoslav futbol sisteminde yer almış ve Yugoslav Birinci Ligi'nde mücadele etmiştir.

Maribor, 1999-2000 sezonunda Bojan Prašnikar'ın teknik direktörlüğü altında UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılan ilk Slovenya kulübü olmuştur. Aynı zamanda, UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamalarına katılan tek Slovenya kulübü ve eski Yugoslavya ülkelerinden katılan dört kulüpten birisidir.

Kulüp, ev sahibi olduğu maçları 12,994 kişilik Ljudski vrt stadyumunda oynamaktadır. Stadyum 1962 yılında inşa edilmiş ve 1990'lar ve 2000'lerde yenilenmiştir. Maribor'un takma isimleri "Morlar" (Slovence: Vijoličasti) ve "Menekşeler" (Slovence: Vijolice) olarak bilinir. Ayrıca kulübün sloganı "Bir kulüp, bir başarı" (Slovence: En klub, ena čast) olarak geçmektedir. Maribor'un ezeli rakipleri, başkent Ljubljana ekibi Olimpija ile olan "Ölümsüz Derbi" (Slovence: Večni derbi) ve Mura 05 ile yapılan "Kuzeydoğu Derbisi" (Slovence: Severovzhodni derbi) olarak adlandırılır.

Osijek :

Hırvatistan'ın en üst düzey futbol ligi olan Prva HNL'de mücadele eden bir futbol kulübüdür. Kulüp, Hırvatistan'ın Osijek şehrini temsil etmektedir. Prva HNL, Hırvatistan futbolunun en yüksek seviye ligi olup, ülkenin en iyi futbol kulüpleri arasında yer alır.

NK Osijek, Prva HNL'de diğer güçlü kulüplerle rekabet ederek ligde başarılı bir performans sergilemeye çalışmaktadır. Ayrıca, uluslararası arenada da Hırvat futbolunu temsil etmektedir ve Avrupa kupalarında mücadele etmektedir.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme