Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.59
Gram Altın
2922.11
BIST 100
9109.34
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Taha Ulukaya Gazzelilere 'çöl faresi' dedi

Oyuncu Taha Ulukaya, sosyal medyada Filistinliler için 'Çöl faresi' dedi. Ulukaya'nın kin ve nefret dolu paylaşımı büyük tepki çekti.
Taha Ulukaya Gazzelilere 'çöl faresi' dedi
06 Ekim 2024 16:06:52
Oyuncu Taha Ulukaya, sosyal medyada Filistinliler için 'Çöl faresi' dedi. Ulukaya'nın kin ve nefret dolu paylaşımı büyük tepki çekti.

Tiyatro yönetmeni ve oyuncusu Taha Ulukaya isimli şahıs, dün Gazze için Taksim Meydanı'nı dolduran vatandaşlarla ilgili bir paylaşım yaptı.

Ulukaya paylaşımında Filistin için yürüyenlerin mide bulandırdığını söyleyerek 'çöl fareleri' ifadesini kullandı.

Ulukaya paylaşımında "Ne Filistin’miş be. Söylemeyim diyorum ama gerçekten artık mide bulandırıyorsunuz. Memleketinde neler oluyor. Ama sen çöl fareleri için yürüyorsun. Güzel. Devam." dedi.

ekran-alintisi_aaf525c95d922384624a9a21ba461386.PNG

Tepki çeken ifadeler sonrası Ulukaya ile ilgili Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu harekete geçti.

Mumcu, Ulukaya'ya oyunuyla ilgili tahsis edilen salonun iptal edildiğini duyurdu.

Mumcu ayrıca Ulukaya'ya bundan sonra salon verilmeyeceğini de paylaştı.

Mumcu, "Bizim, fare kadar vicdanı olmayanlara verilecek salonumuz yoktur. Sözde sanatçının oyunu için yapılan salon tahsisi iptal edilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu'nun konuyla ilgili ifadeleri şöyle:

"Taha Ulukaya’nın soykırım mağduru mazlum bir halka yönelik alçak ifadelerini şiddetle kınıyorum. Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirdikleri katliamlarla bir terör devleti olduğunu kanıtlayan işgalici İsrail’in mezalimini yok saymaya çalışan bu kişilerin, Bakanlığımızın görev ve yetki alanındaki salonlarda faaliyet göstermesini kabul etmemiz mümkün değilidir. 40 binden fazla sivilin şehit edildiği böylesi bir vahşetin karşısında her sanatçıya düşen vazife masum ve mazlumun sesi, insanlığın vicdanı olmaktır. Bunu beceremiyorsan hiç değilse kararmış vicdanın gibi sessiz kalsaydın. Bizim, fare kadar vicdanı olmayanlara verilecek salonumuz yoktur. Sözde sanatçının oyunu için yapılan salon tahsisi iptal edilmiştir. Kalbi Filistinli kardeşleri ile beraber atan aziz Türk milletine saygıyla arz ederiz."

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin