Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.59
Gram Altın
2922.11
BIST 100
9109.34
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

SWM Motor, Türkiye'ye yatırım yapacak

Shineray Group Çatısı Altındaki SWM Motor, Türkiye'de Üretim İçin Başvurusunu Tamamladı.
SWM Motor, Türkiye'ye yatırım yapacak
08 Temmuz 2024 09:43:30
Shineray Group Çatısı Altındaki SWM Motor, Türkiye'de Üretim İçin Başvurusunu Tamamladı.

Çin'in önde gelen otomotiv üreticilerinden Shineray Group bünyesinde faaliyet gösteren İtalyan SWM Motor, Türkiye pazarında hızla büyümek için adımlarını attı. Şirket, 2023 yılı sonunda Türkiye pazarına giriş yaparak burayı global büyüme stratejisinin önemli bir parçası haline getirdi.

ATMO Group tarafından yapılan açıklamaya göre, SWM Motor Türkiye'de üretim yapmak için resmi başvurusunu tamamladı. Şirketin Türkiye temsilcisi ATMO Group, bu adımın SWM Motor'un agresif büyüme hedeflerini yeni bir seviyeye taşıdığını belirtti.

SWM Motor, Türkiye pazarına G01, G01F, G03F gibi modellerle giriş yapmış ve daha sonra X30L EV gibi elektrikli hafif ticari araçları da pazara sunmuştu. Haziran ayı itibarıyla ise G05 adlı yeni D-SUV modeliyle ürün gamını genişletti.

ATMO Group CEO'su Anton Chernov, Türkiye'de markaya büyük ilgi olduğunu ve yıllık 50 binden fazla araç üretim kapasitesine sahip bir tesis üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Chernov, Türkiye'deki yatırımlarının uzun vadeli bir plan doğrultusunda ilerlediğini ve devletten sağlanacak desteklerin yatırım kararlarını etkileyeceğini belirtti.

SWM Türkiye Ticari Direktörü Burak Azmanoğlu ise Türkiye'deki iş modelinin yerel üretim seçeneklerini içerecek şekilde revize edildiğini ve Türk müşterilere kaliteli SUV modellerini uygun fiyatlarla sunmayı hedeflediklerini vurguladı. Azmanoğlu, Türkiye'deki operasyonlarının gelişimine devam edeceklerini ve müşteri memnuniyetini artırmak için bayi ağlarını genişlettiklerini ifade etti.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin