Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.99
Gram Altın
2324.70
BIST 100
9111.94
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Suzuki hayatı güzelleştirir

Suzuki olarak sürekli kendilerini yenilediklerini ve müşteri odaklı çözümler geliştirdiklerini anlatan Ümit Karaarslan, "Kurum içi birtakım projelerimiz var, teknolojik gelişmeler bize de yansıyacaktır; hibrit sistemlere, elektrikli otomobillere, kendimizi ayarlamaya çalışıyoruz" dedi.
Suzuki hayatı güzelleştirir
04 Nisan 2018 11:25:00
Suzuki olarak sürekli kendilerini yenilediklerini ve müşteri odaklı çözümler geliştirdiklerini anlatan Ümit Karaarslan, "Kurum içi birtakım projelerimiz var, teknolojik gelişmeler bize de yansıyacaktır; hibrit sistemlere, elektrikli otomobillere, kendimizi ayarlamaya çalışıyoruz" dedi.

FIRAT İPEK / İSTANBUL

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı geçen hafta kabul edilerek yasalaştı. Yeni yasa ile 16 yaş ve üzerinde hurdaya ayrılan araç için 10 bin TL'ye kadar ÖTV teşviki getirildi. Yeni düzenlemeden sonra yaklaşık 6 milyon eski araç sahibi araçlarını trafikten çekmeleri halinde, araç başına 10 bin TL'lik ÖTV indirimi alacak.

Bunun yerinde ve doğru bir uygulama olduğunu belirten Suzuki Türkiye Genel Müdürü Ümit Karaarslan, "Bunun iki sebebi var. Eski araçlar fazla yakıt tüketiminden dolayı çevreyi de daha çok kirletiyor. Uygulamayla hem bunun önüne geçiliyor hem de eski araçlar trafikten alınıyor. Hurdaya teslim edildikten sonra bu teşvik verilmesi güzel oldu, geçmişte buna benzer çalışmalarda bazı problemler yaşandı. Birtakım markalara ve genelde pazara yansıyacaktır" şeklinde konuştu.

Suzuki'de hedef yüzde 20-25 büyüme!

Sektörün yanı sıra Suzuki için de değerlendirmelerde bulunan Karaarslan, bu yıl için yüzde 20-25 oranında büyüme beklediklerini anlattı. Karaarslan, yeni yapılanmayla birlikte 2016 yılında otomobil, 2015'in sonunda da motosiklet ve deniz motorları satışına başladıklarını belirterek, "İlk hedefimiz olan 10 binli adetlere 1.5-2 yıl içinde ulaşmayı amaçlıyoruz. Sonra da yeni modellerle artış sağlayacağız" dedi.

Son teknolojiden yararlanıyoruz

Bu artış için Suzuki olarak sürekli kendilerini yenilediklerini ve müşteri odaklı çözümler geliştirdiklerini anlatan Karaarslan, müşteriyle iletişim kurarken son teknolojiden yararlandıklarını ve bunu önemsediklerini dile getirdi. Karaarslan, şöyle konuştu: "Kurum içi birtakım projelerimiz var, teknolojik gelişmeler bize de yansıyacaktır; hibrit sistemlere, elektrikli otomobillere, kendimizi ayarlamaya çalışıyoruz. Bizim için daha önemlisi müşteri iletişiminde son teknolojiden yararlanmak. Potansiyel müşteri yaratmak konusunda da dijital ve sosyal medyayı kullanıyoruz."

SUV'un adı Toyota RAV4

Öncüsü olduğu SUV segmentinde 2017 yılını 800 bin 607 adetlik satışla "Dünyanın en çok tercih edilen SUV modeli" olarak tamamlayan Toyota RAV4 tamamen yenilendi.

Dünya prömiyeri New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilen 5'nci nesil RAV4, Toyota'nın Yeni Global Mimari Platformunda (TNGA) üretildi.

Zorlu arazi şartlarının yanında mükemmel bir şehir otomobili de olan yeni nesil RAV4, motor performansı, yol tutuşu, güvenlik ve sürüş keyfi anlamında önemli yenilikler sunuyor. Yeni RAV4'te sağlamlık hissi veren özgün tasarım detayları da duyulara dokunan kalite yaklaşımını sergiliyor. Yeni Toyota RAV4'ün Avrupa prömiyeri ise 2019 yılının ilk çeyreğinde yapılacak.

Senin DNA'nda hangi Lexus var?

Sunduğu hizmetlerle her zaman müşteri odaklı bir yaklaşım sergileyen Lexus, bir kez daha devrim niteliğinde bir hizmete imza atıyor. Müşteri beklentilerini aşmayı DNA'sında bulunduran marka, 'Genetik Analiz' hizmeti ile müşterilerini kendilerine en uygun otomobil ile buluşturuyor.

Mazda Eğitim Merkezi açıldı

Mazda, tüm dünyada SKYACTIV Teknolojileri ile çığır açan yeniliklerini duyururken Türkiye'de de faaliyetlerine son hız devam ediyor. 350 m2 lik alana yerleşmiş, yılda 150 kişiye teorik ve Pratik eğitim verebilme kapasitesine sahip olan Mazda Eğitim Merkezi hizmete açıldı.

Volvo XC60'dan daha iyisi var diyen varsa beri gelsin

Volvo XC60, New York'ta gerçekleştirilen otomobil fuarında 2018 yılının Dünya Otomobili seçildi. Volvo XC60 aynı zamanda bu yılın başında prestijli North American Utility of the Year ödülünü kazanmış,. Volvo'nun kompakt SUV modeli XC40 ise Cenevre Otomobil Fuarı'nda Yılın Avrupalı Otomobili ödülüne layık görülmüştü.

Renault Trafic gücüne güç katıyor

Türkiye'nin lider markası Renault, hafif ticari araç pazarındaki konumunu kısa şasi Renault Trafic Panelvan ile güçlendirmeye devam ediyor.

Hyundai Tucson, daha sportif ve etkileyici

Hyundai, C-SUV segmentindeki popüler modeli Tucson'a estetik operasyonu gerçekleştirdi. Artık daha sportif ve daha etkileyici olan Tucson, teknolojik donanımlara sahip yeni iç mekanıyla da dikkat çekiyor.

Mercedes C serisi dünyaya gövde gösterisi yaptı

Mercedes-Benz; 2018 New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda heyecan uyandıran bir gövde gösterisiyle yepyeni ve ilgi çekici modellerini dünyaya tanıttı. Fuarda, ardı ardına Mercedes-AMG'nin C-Serisi performans versiyonlarıını sergilenirken, Mercedes-AMG G 63 ve Mercedes-AMG GT 4 Kapılı Coupu00e9 modelleri de yerini aldı.

5 kişiden 1'i Skoda diyor

Skoda, 2018 yılına rekorlarla başladı. İlk 2 ayda en çok tercih edilen ilk 5 marka arasında yer alan Skoda, yükselen satış grafiğini tüm yıla yaymak istiyor.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan