Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
37.95
Gram Altın
2884.27
BIST 100
9887.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Suudi Arabistan'da ikinci dalga operasyon başladı!

Suudi Arabistan'ı sarsan operasyonlarda ikinci dalga başladı. Bazı siyasetçi ve iş adamları gözaltına alındı.
Suudi Arabistan'da ikinci dalga operasyon başladı!
08 Kasım 2017 14:47:00
Suudi Arabistan'ı sarsan operasyonlarda ikinci dalga başladı. Bazı siyasetçi ve iş adamları gözaltına alındı.

Suudi Arabistan'da yolsuzluk soruşturması kapsamında yeni bir tutuklama dalgası başladı. Resmi bir yetkiliye dayandırılan haberde politika ve iş dünyasına yakın kişilerin gözaltına alındığı bildirildi. ÖLEN PRENSİN YAKINLARI DA GÖZALTINDA Kaynaklar, gözaltına alınanlar arasında 2011'de ölen Veliaht Prens Sultan bin Abdulaziz'in yakınlarının da bulunduğunu söyledi.

BAŞSAVCILIK 'SADECE BAŞLANGIÇ' DEMİŞTİ

Suudi Arabistan Başsavcısı, Kraliyet Ailesi'nden onlarca ismin, bakanın ve işadamının gözaltına alındığı operasyonları, yolsuzlukla mücadelede "sadece bir başlangıç" diye tanımlamıştı.Gözaltına alınanlar arasında sık sık Bodrum'u ziyaret eden, 17 milyar dolarlık servetiyle dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Prens El Velid bin Tallal da bulunuyordu. GÖZALTINDAKİLER OTELDE TUTULUYOR

Gözaltına alınanlar Ritz Carlton'ın Riyad'daki otelinde tutuluyor.Pazartesi günü açıklama yapan Suudi Arabistan Başsavcılığı, ilk dalganın şüphelilerin kaçma ihtimali nedeniyle gizli tutulduğunu ifade etmişti. Başsavcı Şeyh Saud El Muceb, gözaltına alınanların sorgularından "çok sayıda kanıt" elde ettiklerini de söylemişti.

TAHT KAVGASI İDDİALARI

Ancak Yolsuzluklara Karşı Mücadele Komisyonu'na başkanlık yapan Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın iktidarı tamamen ele geçirmek için bunu yaptığını söyleyenler de var. Haziran ayında 'Veliaht Prens'likten azledilen Muhammed bin Nayif'in malvarlığının dondurulduğu iddiası da bu ihtimali kuvvetlendiiyor.