Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2500.83
BIST 100
9472.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sürpriz! FiatC Collezione Türkiye'de

Otomotiv dünyasının en renkli simalarından Fiat 500, yeni Collezione Serisi ile otomobil ve modaseverlere sürpriz yaptı. Sınırlı sayıda üretilecek Collezione Serisi, 500C karoser tipinde otomatik vites seçeneği ile Mayıs ayında ülkemizde satışa sunulacak.
Sürpriz! FiatC Collezione Türkiye'de
30 Mart 2018 14:35:00
Otomotiv dünyasının en renkli simalarından Fiat 500, yeni Collezione Serisi ile otomobil ve modaseverlere sürpriz yaptı. Sınırlı sayıda üretilecek Collezione Serisi, 500C karoser tipinde otomatik vites seçeneği ile Mayıs ayında ülkemizde satışa sunulacak.

FIRAT İPEK

Geçtiğimiz yıl tüm dünyada görkemli bir şekilde 60'ıncı yaşını kutlayan Fiat 500, yeni Collezione Serisi ile sürpriz yaptı. Otomotiv dünyasının stil ikonu 500'ün modayla olan ilişkisine vurgu yapan beyaz-gri Primavera ile beyaz-yeşil Acquamarina adı verilen karoser rengi kombinasyonlarıyla farklılaşan Collezione Serisi, 16 inçlik alüminyum alaşım jantları, krom detaylarla süslenen tamponları ve ayna kapaklarıyla dikkat çekiyor.

Fildişi deri-kumaş döşeme

İç mekanda da karoserdeki gibi çift renk kombinasyonuna yer verilen 500 Collezione'de, modele özel çizgili ve fildişi deri-kumaş döşemelere yer veriliyor. Tıpkı bagaj kapağında olduğu gibi paspaslarında da Collezione imzasını taşıyan otomobilde, sınıfının en büyüğü olan 7 inç büyüklüğündeki Apple Car Play desteği sunan TFT Uconnect ekranı dikkat çekiyor. Tüm dünyada

2 milyondan fazla satan Fiat 500'ün yeni Collezione Serisi, ülkemizde otomatik vites seçeneği ile Mayıs ayında 500C versiyonuyla satışa sunulacak.

'Otomobil şikayetleri' köşemizin bu haftaki konuğu Opel

Opel sahiplerinin bitmeyen çilesi

Değerli okuyucular, bundan sonra her hafta bir otomobil markasıyla ilgili yaşanan müşteri sorunlarına sayfamızda yer vereceğiz.

Geçtiğimiz haftalarda binicilerin sorunlarını yazdığımız 'Opel'de çözüm mümkün değil' başlıklı haberimiz ses getirdi. Memnuniyetlerini bildiren okuyucularımız ve Opel kullanıcıları, geçen süre zarfında değişen bir şey olmadığını söylediği için bu hafta yine birçok binicinin şikayetvar.com'a yazdığı sorunları üzerinden konuyu tekrar gündeme getirdik.

Opel marka bir otomobil sahibiyseniz 'iyi mi ettiniz, kötü mü ettiniz' sorusunun cevabı kullanıcılarda. Biniciler, yaşadıkları her hangi bir araç arızasında 'servise götüreyim kafam rahat olsun' diyerek yola çıkıyor fakat bin pişman oluyor.

OPEL, ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ DEVAM EDİYOR

Evet, Türkiye ve dünya otomotiv piyasasında hatrı sayılır bir yeri olan Opel, müşteri memnuniyeti konusunda yaşadığı sorunu bir türlü çözemiyor. Zira geçtiğimiz haftalarda 'Opel'de çözüm mümkün değil'u2008başlıklı haberimizle konuyu gündeme getirmiş, okuyucularımız ve biniciler tarafından takdirle karşılanmıştık. Tabi, iletişim kanalları tıkalı olduğu için daha önce yaptığımız haber Opel tarafından nasıl karşılandı bilmiyo-ruz. Geldiğimiz noktada pek bir şeyin değişmediğini şikayetvar.com aracılığıyla yapılan kullanıcı şikayetlerinden anlayabiliyoruz.

Sorun yaşayan Opel sahiplerinden birinin yazdığını aynen aktarıyoruz: "2016 model astra-k 1b6 CDTİ manuel aracımın debriyajı takılı kalıyor. 5 kez İstanbul Çekmeköy Gedizler'e gittim. En son gikmemde şanzımanı aşağıya indirerek ve 20 gün sonra gelen debriyaj bilyası değişti. Ve debriyaj bilyası değişiminden sonra debriyaj hala boşaldığı gibi ayrıca vitesler zor geçmeye başladı. Servis şanzımanın revize edilmesi gerektiğini söylüyor. Allah aşkına 1.5 yıllık aracın şanzımanı revize mi edilirmiş? Bende şanzıman ve komple debriyaj setinin baskı balatasının değişmesini talep ettim. Opel Türkiye'nin konudan haberi var. Bana servis ağzıyla konuşuyorlar. Pazartesi ihtarname çekeceğim. Ardından mahkeme yolu gözüküyor."

BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BULUN

Demek ki vatandaş Opel'in müşteriye karşı olan tavrından o kadar bunalmışki mahkemeye başvuracak. Opel Türkiye yöneticilerine okuyucularım ve Opel sahipleri adına sesleniyorum: "Bir an önce personelinizin yaşattığı bu sorunlara çözüm bulun. Yoksa Türkiye'de intibanız yerle bir olacak."

Başarılar Haydar Yenigün

Türkiye otomotiv sektörünün çatı kuruluşu Otomotiv Sanayii Derneği'nin (OSD), 44'üncü Olağan Genel Kurulu'nda bayrak değişimi yaşandı. Göreve geldiği 2010 yılından bu yana Otomotiv Sanayii Derneği'nin yönetim kurulu başkanlığını başarıyla sürdüren Kudret Önen, yeni dönemde görevi Haydar Yenigün'e devretti.

Isuzu D-Max çiftçiye kolaylık

Anadolu Isuzu, çiftçinin yardımcısı olmaya devam ediyor. Konya Tarım Fuarı'nda Anadolu Isuzu standına gelen çiftçiler çok özel fiyatlar ve mahsulden mahsule ödeme kolaylığıyla Yeni D-Max'e sahip oluyor. Kampanya 31 Mart'a kadar geçerli.

Peugeot 3008 yılın en iyi SUV'u

Peugeot'nun ürün stratejisinin önemli bir ayağını oluşturan Peugeot 3008, Auto Motor Sport Türkiye Dergisi okuyucularının oylarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "Best Cars" yarışmasının Kompakt SUV kategorisinde en yakın rakibinin puanının iki katı puan ile Yılın En İyi Otomobili seçildi.

En hızlı Jeep sonbaharda yollarda

Jeep, kendi tarihinin gelmiş geçmiş dünyanın en güçlü ve en hızlı SUV'uyla gövde gösterisi yapıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3,7 saniyede tamamlayan Jeep Grand Cherokee Trackhawk Türkiye'ye özel sipariş üzerine getirilecek. Şimdiden 1 adet sipariş alan Jeep Grand Cherokee Trackhawk, ülkemiz yollarıyla sonbahar aylarında buluşacak.

Teknoloji = Toyota

Öncüsü olduğu hibrit teknolojisinin yanında elektrikli araçlar konusunda da çalışmalarını ara vermeden sürdüren Toyota, çevreci yeni mıknatıs buluşuyla dünya otomotiv sektöründe yine önemli bir ilke daha imza atarak elektrikli otomobillerin maliyetlerini aşağıya çekecek.

NISSAN LEAF'e beş yıldız

Yeni NISSAN LEAF, 'Japonya Yeni Otomobil Değerlendirme Programı'ndan en yüksek derecelendirme notu olan 5 yıldız alarak sahip olduğu güvenli araç algısını tescil ettirdi.