Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.61
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Suriye'yi maç seyreder gibi seyrediyorlar

TBMM Başkanı Çiçek, 'Uluslararası camianın Suriye meselesindeki kayıtsızlığını, maç seyreder gibi seyrediyor olmasını Slovenya'da da gündeme getirdik' dedi.
Suriye'yi maç seyreder gibi seyrediyorlar
15 May 2013 20:03:00
TBMM Başkanı Çiçek, 'Uluslararası camianın Suriye meselesindeki kayıtsızlığını, maç seyreder gibi seyrediyor olmasını Slovenya'da da gündeme getirdik' dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Slovenya'ya yaptığı iki günlük resmi ziyareti ve gündemdeki bazı konuları AA muhabirine değerlendirdi.

Slovenya'nın AB sürecinde Türkiye'yi desteklediğine dikkati çeken Çiçek, Türkiye'de gelişmeleri en az Türk vatandaşları gibi yakından takip ettiklerini söyledi.

Reyhanlı'daki bombalı saldırıların temaslarında gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruya Çiçek, şöyle cevap verdi:

''Özel olarak Reyhanlı konusu değil ama bu olay bütün dünyada yankı yaptığı için her kademede, Cumhurbaşkanı'ndan Meclis Başkanı'na ve Başbakan'a kadar hepsi üzüntülerini ifade ettiler. Genel olarak bölgedeki sıkıntılara ilişkin endişelerini ifade ediyorlar. Biz de uluslararası camianın Suriye meselesindeki kayıtsızlığını, ilgisizliğini, maç seyreder gibi seyrediyor olmasını burada da gündeme getirdik. Maalesef gerçek de budur. Orada akan kanın üzerinden emperyal politikalarını sürdürmeye çalışan ülkeler var. İnsanların kanı, hayatları, bir kısım ülkelerin menfaatleri açısından bir zemin oluşturuyor, bunu da ifade etmeye çalıştık.''

Olayla ilgili istihbarat çalışmalarındaki iletişimsizlik iddialarının basında yer almasının anımsatılması üzerine Çiçek, ''Basında bu konular gündeme gelir gelmez ilgili makamlar da hassasiyet gösteriyor. Bir eksiklik var mı bir irtibatsızlık var mı bize düşen bir kusur var mı; bunu her defasında zaten ilgili makamlar değerlendirme konusu yaparlar. Bir işi ne kadar mükemmel yaparsanız yapın, yine de eksiklikler olabilir. Bu eksiklikleri değerlendirip ondan sonra aynı hataların yapılmaması bakımından bu tür incelemeler yaptırılır'' dedi.